5B‎ > ‎Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev v. 7

skickad 12 feb. 2018 01:28 av Ulrika Thejl

Den här veckan blir en kortare skolvecka eftersom barnen är lediga på fredag den 17/2. Fritids är dock öppet som vanligt. Under sportlovsveckan, nästa vecka, finns det många roliga aktiviteter att prova i Malmö. Gå gärna in på sidan och läs mer!  http://kulimalmo.se/

I svenska ska vi nu välja ett djur att skriva en egen faktatext om utifrån allt det vi övat på med struktur, språkliga drag, skriva i presens, använda adjektiv för att göra det intressant och att skriva faktameningar utan att ta med egna åsikter eller tankar. Vi fortsätter också öva läsförståelse. I So jobbar vi sista veckan med Vikingatiden och blir klara med faktabladet + arbetsfrågorna. Efter lovet sätter vi igång med religion och lär oss om vad religion är och kommer sedan in på kristendomen.

I matematik har vi arbetat med att skriva lika stora bråk på olika skrivsätt och hur vi räknar med tal i blandad form. I No har vi fortsatt vårt arbete om material och diskuterat ”vanliga material” som trä, kolfiber, metall, plast och läst och samtalat kring återvinning. Vi hade även en repetitionslektion då vi använde våra miniwhiteboards och hade frågesport om arbetsområdet material.


Veckans läxa:

Ons: En – Workbook s. 63-64 + 12 ord Textbook s. 84

Tors: Sv - Vara klar med sidorna 5-6, 15-16 i Röda tråden

Fre: Ma – Stencil hitta bråk som visar samma mängd. Para ihop, klipp och klistra in i räknehäftet! (lämnas in måndagen efter lovet).

Ha en fin vecka!

Comments