skickad 11 dec. 2017 00:50 av Ulrika Thejl

Nu är det bara två veckor kvar av höstterminen och vi längtar alla efter lite julledigt. Hantverksdagen i fredags blev mycket lyckad! Klassen arbetade flitigt och vi gjorde många fina saker och hade julmusik i bakgrunden för en mysig stämning. På onsdag är det Lucia och vi tittar på Luciatåget redan på morgonen kl 8.30. På eftermiddagen är det julbasar i matsalen mellan kl 15-17, då är ni alla välkomna att titta på och kanske köpa något av allt fint eleverna tillverkat eller ta en god fika.

Vi har under veckan som gått repeterat Forntiden och kollat av vad eleverna minns och så smått börjat på Vikingatiden. I svenska har vi haft terminens sista Veckans ord. Vi kommer att fortsätta med det i januari igen. Den här veckan lär vi oss mer om hur vi kan skriva beskrivande texter och samarbetar med Beta 1 kring läsning. I So jobbar vi vidare med Vikingatiden. Det blir ingen läxa i Sv eller So den här veckan.

Jag (Eva) var tyvärr sjuk några dagar förra veckan men arbetet har rullat på bra med hjälp av bl a Greger. Eleverna har fortsatt med division i matten och i No:n tittade de på en film om Alfred Nobel veckan till ära. Den här veckan fortsätter vi arbeta med division i matte och i No:n kommer vi prata om några medicinska upptäckter som revolutionerat världen. Det blir ingen läxa i Ma eller No den här veckan.