skickad 3 dec. 2017 02:54 av Ulrika Thejl

Det har varit mycket arbete under veckan som gått och eleverna har varit superduktiga och blivit klara med både faktatext i So och den egna texten i svenska om “En dag på lovet”. Många fler i klassen visar att de tar eget ansvar och egna initiativ nu - det är härligt att se! Nästa vecka börjar vi nytt arbetsområde i So om Vikingatiden där vi kommer att blanda teori i böcker med digitalt lärande i Loops som vi testar för första gången. I svenska ska vi börja med beskrivande texter och öva orden till Veckans ord 6.

Vi fortsätter med division i matte och i No testar vi en ny digital lärplattform som heter Loops. Där lär vi oss om tekniska uppfinningar och hur tekniken har utvecklats inom olika områden.

Läxa:

Ons: En – Jobba med presentationen om Amerikas vilda djur. Instruktion i Classroom, inlämning 11 dec.

Tors: Sv - Vara klar med Veckans ord 6 och kunna stava orden. Förhör.

Fre: Ma – Arbetsblad om division

Den här veckan händer det många roliga saker utöver de vanliga lektionerna. På tisdag samverkar vi med Beta 1 igen och de stora läser för de små. På torsdag förmiddag ska vi på skolbio och se ”Cloudboy” och på eftermiddagen samma dag ser vi årskurs 2 spela teater om ”Malmö – en resa i tiden”. Veckan avslutas med Hantverksdag på fredag då alla klasser julpysslar med olika saker som sedan kommer att säljas på basaren den 13/12 kl 15-17 där alla är hjärtligt välkomna.