skickad 23 nov. 2018 01:08 av Ulrika Thejl

På tisdag den 27 november är det studiedag. På fredag den 30 november kommer Skapande skola hit och arbetar med värderingsövningar och drama. Eleverna kommer att delas i grupper och göra en liten teater kring ett ämne som rör klassen och hur vi är mot varandra. På eftermiddagen kommer alla i årskurs 5 att vara i idrottssalen och ha en gemensam stund med Skapande skola. Den dagen utgår idrotten, så eleverna behöver inte ha med sig idrottskläder.

I So jobbar vi klart med grupparbetet och på torsdag den 29/11 har vi provet om islam. Det finns ett meddelande i Classroom där jag har skrivit sidorna i boken och gett tips på hur man kan läsa på till provet.

I svenska fortsätter vi att jobba med recept och går igenom hur det blir en tydlig arbetsgång med verb i imperativ och övar oss på att skriva ihop korta meningar till en lång.

I matematik kommer vi träna på att ta ut delar av tal, använda bråk som del av helhet, del av antal och del av värde i välkända sammanhang. Veckans mattemål är sidorna 106-109.

I no har vi programmerat! Vi har pratat om binära tal, jobbat med ASCII nyckelkod där vi kodade hemliga ord till varandra, programmerat oss själva genom dans och rörelse (med hjälp av algoritmens tre gyllene regler att koden måste vara exakt, fullständigt och i rätt ordning). Vi har även börjat att programmera egna spel.

tors: So - Prov Islam s. 54-73 i Religionsboken

fre: Ma s. 106-109