skickad 16 nov. 2018 01:47 av Ulrika Thejl

På måndag eftermiddag är det dags för vår nästa Live communication med kompisarna i USA. Vi slutar kl 15.30 den dagen. Dagen efter på tisdagen slutar vi istället kl 12.50. Nästa gemensamma uppgift är att göra en presentation om Sverige som vi sedan ska dela med vår partnerklass.

På onsdag eftermiddag har klassen planerat en fest som de får som belöning för att de har samlat stjärnor. Vi slutar som vanligt den dagen.

Den här veckan har vi i So jobbat vidare med islam och nästa vecka kör vi igång med par/grupparbetet. Vi kommer att ha ett prov på islam torsdagen den 29/11 och läxan fram till dess blir att läsa på till provet i religionsboken s. 54-73. Vi har jobbat med frågorna som finns i boken på s. 62 och s. 71. Dessa är bra att gå igenom igen och träna på fram till provet. Boken finns också på www.inlasningstjanst.se Där blir texten uppläst för den som vill. Eleverna vet hur de loggar in.

I svenska har vi börjat lära oss om hur ett recept skrivs och är uppbyggt. Detta fortsätter vi med nästa vecka. Vi har börjat att träna fingersättning på tangentbordet och använde oss av övningar i Kunskapsstjärnan och Elevspel. Vi tränar också att texta fint för de som behöver och skrivstil för de som vill lära sig det.

I matematik kommer vi att lära oss att addera och subtrahera liknämniga bråk och att skriva svar med enklaste möjliga bråkform. Veckans mattemål är sidorna 90-97.

I no har vi avslutat arbetsområdet hållbar utveckling och går över till att lära oss att programmera.

Centralt innehåll i teknik (årskurs 4-6)

Tekniska lösningar

* Några av datorns delar och deras funktioner, till exempel processor och arbetsminne. Hur datorer styrs av program och kan kopplas samman i nätverk.

Teknik, människa, samhälle och miljö

* Att styra egna konstruktioner eller andra föremål med programmering.

Säkerhet vid teknikanvändning, till exempel vid överföring av information i digitala miljöer.

Centralt innehåll i matematik (årskurs 4-6)

Taluppfattning och tals användning

* Det binära talsystemet och hur det kan tillämpas i digital teknik, samt talsystem som använts i några kulturer genom historien, till exempel den babyloniska.

Algebra

* Hur algoritmer kan skapas och användas vid programmering. Programmering i visuella programmeringsmiljöer.

fre: Ma - s. 90-97