skickad 20 nov. 2017 01:16 av Ulrika Thejl

Förra veckan gick snabbt och vi hann med mycket. Tennisen på Fair play gick jättebra. Klassen var också oerhört koncentrerade och duktiga när vi skulle mejla till våra amerikanska vänner och arbeta med vår gemensamma uppgift att jämföra våra länder.

Den här veckan startar sista omgången av höstens Elevens val. Vi ska  börja arbeta med vår egen julkalender och på fredag den 24/11 är det studiedag, men fritids är öppet. Fem elever i klassen kommer att vara med en liten stund på studiedagen, tillsammans med elever från de andra klasserna, för att diskutera elevdemokrati. Det gjorde mig glad att så många i klassen ville ställa upp och vara med. Vi lottade för att det skulle vara rättvist.

I So har alla elever fått välja ett landskap som de vill skriva fakta om. Instruktion och dokument finns i Classroom. Vi har haft förhör på Sveriges sjöar och hav som gick riktigt bra och vi kommer att börja träna på kartan med alla landskap. Det blir läxa att träna på den kartan hemma, men förhöret kommer först torsdag vecka 48. Det går också bra att träna digitalt i Seterra och Elevspel. I svenska håller vi på att bli klara med vår egen text och jobbar även med stavning av m-ljudet.

I matten har vi avslutat kapitel 2 och gjort en liten diagnos där barnen fått kolla av sig själva om vad de är säkra på respektive osäkra på. Nästa tisdag, alltså den 28:e november kommer vi att ha ett prov på kapitel 2. Vi går noga igenom vad eleverna ska kunna inför provet och i fredags fick de ut ett träningshäfte att arbeta med hemma/på fritids/läxhjälpen. Detta papper är bara till för dem själva och inget ska lämnas in till mig. Däremot hjälper jag gärna till om de har några frågor om det. Vi kommer inte att ha någon vanlig läxa den här veckan. I No arbetar vi vidare med väder och börjar så smått avsluta det temat. Beta 4 arbetade väldigt bra förra veckan med matten och No:n.

Ons: En - RoundUp 2 Workbook s. 35-36

Tors: So – börja träna på kartan med alla landskap (förhör torsdag v. 48)

Viola, skolsköterska, påminner om att Geijer är en nöt- och jordnötsfri skola. Vi bör alla tänka på att inte ta med något till skolan som innehåller spår av nötter, t.ex. Ballerinakex och Snickers. Barnen fick i slutet av förra veckan med sig information om kollo hem. Sista ansökningsdag är den 20/1-18. Skolhälsovården kan prioritera elever i behov av en kollovistelse. Mer info finns på www.malmosommargardar.se

På bilden har vi arbetat med hösten och använt vattenfärg, varma och kalla färger. Det blev riktigt fina konstverk!