skickad 8 nov. 2018 23:44 av Ulrika Thejl

Den här veckan har gått fort och eleverna har hunnit med att skicka sina presentationer om sig själva till sin kompis i USA och även avslutat arbetet med den argumenterande texten. I går var vi på skolbio och såg filmen Los Bando. Hela klassen var superduktig!

I So har vi börjat med islam och lärt oss om profeten Muhammed och religionens ursprung. Vi har också sett en film som förklarade olika saker inom islam. Eleverna har fått välja hur de vill arbeta vidare med islam när vi har gått igenom grunderna och majoriteten röstade för par/grupparbete där de kommer att göra en presentation tillsammans.

I svenska ska vi nu ta oss an en ny texttyp, “Instruerande text”, där vi kommer att jobba med att lära oss att skriva recept. Vi jobbar också med Veckans ord 4.

I matematik kommer vi att jobba med att förkorta bråk. Veckans mattemål är sidorna 78-85.

I no har vi läst och diskuterat vilka tre delar som måste samspela för en hållbar utveckling, (miljön, det sociala och ekonomin) och vad dessa innebär för en bättre framtid för allt liv på jorden. Med detta i åtanke har barnen haft diskussioner om vilka egna beslut som vi tar kan leda till en hållbar utveckling. Diskutera gärna med barnen där hemma om, naturresurser, klimatförändringar, spridning av gifter, övergödning och förnybara energikällor.

tors: Sv - vara klar med Veckans ord 4 och kunna stava orden. Orden förhörs. (Orden finns även i Classroom).

fre: Ma – s. 78-85