skickad 12 nov. 2017 07:26 av Ulrika Thejl

Vi har under veckan som gått haft många fina lektioner med god arbetsro och fått mycket gjort. Det har varit härligt att se! Barnen har fått mycket beröm.

På tisdag den 14/11 ska vi återigen samverka med våra fadderbarn i Beta 1. Vi träffar dem i halvklass och var och en läser högt för sitt fadderbarn en liten stund. På onsdag den 15/11 ska vi till Fair play och prova på tennis på förmiddagen. Barnen behöver ha med sig gympaskor och vara klädda i sköna ”rörliga” kläder som de kan ha på hela dagen.

I So kommer vi att träna på kartorna och börja lära oss om landskapen, både fakta och på kartan. I svenska skriver vi klart texten om en dag på lovet och jobbar med att bedöma vår egen text och att få feedback på den. Vi jobbar även med hur vi kan utveckla våra meningar när vi skriver.

I engelska är det ingen läxa den här veckan.

I veckan som gått har vi tragglat vidare med uppställning i multiplikation i matten och vi har även arbetat lite med vardagsmatte, dvs vardagsnära problem. I No har vi läst faktatexter om Väder och börjat svara på frågor kopplade till dem på Classroom. Klassen har arbetat fantastiskt bra på lektionerna och de har fått mycket beröm för detta. Nästa vecka avslutar vi kap 2 i matte och vi fortsätter arbeta med faktatexterna om väder.

Veckans läxor:

Tors: So - Kunna kartorna Sjöar och Hav – förhör.

Fre: Sv – Vara klar med Veckans ord 5 och kunna stava de 12 orden.                     Orden förhörs.

Ma – Arbetsblad