skickad 25 okt. 2018 23:39 av Ulrika Thejl

FN-dagen blev en fin dag tillsammans med våra fadderbarn i Beta 2. I klassen skrev vi sedan dikter om barnens rättigheter och tankar om fred på jorden. Vi såg även ett bildspel som visade hur det kan se ut på olika skolor runt om i världen.

Veckan efter lovet är det dags för tjejerna att vaccinera sig. Detta kommer att ske onsdagen den 7/11. Se mer information i det mejl jag skickade ut tidigare. På torsdagen den 8/11 ska vi på skolbio. Det är en norsk film som handlar om att tro på sig själv, att våga göra det man drömmer om och vara den man är. Vi åker buss till och från skolbion och är tillbaka på skolan ca 14.15.

I So fortsätter vi att arbeta med religion och lär oss om islam de kommande veckorna. Vi kommer att diskutera och lära oss nya ord och begrepp, se film och läsa faktatext.

I svenska kommer vi att skriva färdigt våra argumenterande texter. Vi jobbar vidare med k-ljudet, övar oss på att skriva fint och i vår halvklass har vi olika stavningsövningar.

I matematik kommer vi vecka 45 jobba med att omvandla från bråkform till blandad form med hjälp av innehållsdivision samt att omvandla tal i blandad form till tal i bråkform med hjälp av huvudräkning och laborativt material. Veckans mattemål sidan 70-77.

I no har vi jobbat med att lära oss om odling förr och nu samt om hållbart skogsbruk.

Tors: Sv – vara klar med k-ljudet s. 30-31 i Röda tråden

Fre: Sv – vara klar med argumenterande text