skickad 6 nov. 2017 00:32 av Ulrika Thejl

Tillbaka i skolan efter ett förhoppningsvis skönt och härligt lov kör vi nu på och jobbar vidare de sju veckor som är kvar fram till jul. Den här veckan är i stort som vanligt.

Under vår live-kommunikation med vännerna i Chestnut Hill förra torsdagen fungerade tyvärr inte tekniken för alla, vilket så klart var jättetråkigt då de hade förberett sig så mycket, men de som det inte lyckades för ska få göra en videoinspelning som de skickar till sin kompis den här veckan. Vi kommer också att mejla till vännerna som vi gör varje vecka.

I So kommer vi att skriva klart faktameningarna och öva Sveriges sjöar och hav på kartan. Läxan den här veckan blir att läsa igenom för att repetera, ej kunna, de sidor vi har pratat om och att börja träna på kartorna. Vi jobbar med kartorna i skolan först och sedan kan de öva och läsa på fram till förhöret. Förhör på kartan Sveriges sjöar och hav blir på torsdag nästa vecka.

I svenska ska vi skriva en egen återberättande text om en dag på lovet och börja arbeta med Veckans ord 5. Vi repeterar även de olika ordklasserna.

I No kommer vi att fortsätta arbeta med väder och meteorologi. Eleverna kommer att få arbeta med faktatexter och svara på frågor kopplade till dem i google classroom.

I Ma börjar vi komma till slutet av kapitel 2. Vi arbetar med multiplikation och beräkningsstrategier vid högre tal.

Veckans läxor:

Ons: En - Gör uppgifterna 4A, 4B, 4C och 5 i WB sid 30-31.

Tors: So - läsa igenom s.42-45 i Koll på Sverige och börja träna på kartorna “Sjöar” och “Hav” (förhör på kartorna vecka 46)

Fre: Ma - arbetsblad multiplikation med 2-siffriga tal.