skickad 20 okt. 2017 03:30 av Ulrika Thejl

Nu är vi snart framme vid höstlov och nästa vecka har vi många roliga saker som vi ska göra.

·    Tisdag den 24/10 firar vi FN-dagen och jobbar med likabehandlingsplan, barn i andra länder och samarbete med fadderbarnen i Beta 1. Vi slutar kl 13.00 den dagen.

·    Torsdag den 26/10 ska vi på studiebesök på Malmö Live på förmiddagen. På eftermiddagen kommer vi att prata med våra vänner i Chestnut Hill via Hangouts.

·    Fredag den 27/10 avslutar vi dagen med en liten fest med dans och lek och firar in att det är lov.

I So har vi redovisat om Sveriges olika landskapstyper i grupper om tre. Vi har börjat skriva faktameningar och lär oss om hav, sjöar och vattendrag. Vi kommer också träna på kartan. I svenska jobbar vi klart med Veckans ord 4 och skriver egen text.

Vi har ingen No nästa vecka pga FN-dagen och studiebesök på Malmö Live. I matte fortsätter vi arbetet med multiplikation och arbetar med sidorna 78-79 och 82-83. Det har varit svårt för många att lösa uppställningar i multiplikation med tvåsiffriga tal. Vi har pratat mycket om att läsa inforutan på sidan och ta hjälp av den, att våga pröva och låta det ta lite tid samt att ha tålamod med sig själv. Man kommer kunna det, bara man ger sig själv tid och tror på sig själv.

Veckans läxor:

Ons: Eng – se Classroom

Tors: Sv – Vara klar med arbetsbladet Veckans ord 4 + kunna stava de 12 orden. Orden förhörs.

Fre: So – Vara klar med att skriva faktameningar om landskapstyper i Sverige. Se instruktionsblad som varje elev fått. (Detta har vi arbetat med under två lektioner i So och det som inte blivit klart behöver göras klart hemma).

Ingen läxa i Ma eller No.