skickad 9 okt. 2017 01:51 av Ulrika Thejl

Förra veckan avslutade vi med att svara på mejl till våra vänner i Chestnut Hill och påbörjade det gemensamma arbetet kring ”Familjeträd”.  Får ni några frågor hemma om släkten så vet ni varför. Vi ska jämföra våra familjeträd och klassen i USA ska också berätta för oss om ”Grandparents Day”.

I So har vi satt igång arbetet med Sverige och börjat lära oss om hur Sveriges natur skiftar i olika landskapstyper. Eleverna får i grupp om tre göra en presentation som de redovisar tillsammans. I svenska jobbar vi vidare med substantiv och Veckans ord 3. Vi jobbar också med att titta på olika återberättande texter och övar oss på att se vad som är bra och vad som behöver förbättras i texterna.

I matten arbetar vi vidare med multiplikation och kommer in på hur man räknar ut större multiplikationer med uppställning. I No fortsätter vi redovisa om organen samt startat upp temat Meteorologi.

Veckans läxor:

Ons: Eng - Din läxa är att kunna använda A och An på rätt sätt. Läs fokusrutan på sidan 22 i TB. Lär dig orden på sidan 21 i TB uppgift 1. Läxförhöret blir att du ska sätta A eller An framför ett engelskt ord. (Detta står i Google Classroom)

Tors: Sv - Vara klar med arbetsbladet Veckans ord 3 och kunna stava de 12 orden som vi skrivit i skrivboken. Orden förhörs.

Fre: Ma - Arbetsblad “Problemlösning”. Här tränar vi på att lösa elevnära problem och att visa sina lösningar och skriva svar med enhet.

Nästa vecka är det studiedag tisdag den 17 oktober och fritids är stängt denna dag.

Avslutar med en bild från Malmö Live och Symfonikursen där vi fick lyssna på filmmusik och göra ett musikquiz.