skickad 2 okt. 2017 00:26 av Ulrika Thejl

Veckorna går snabbt och hösten verkar vara här. Den här veckan startar ”Symfonikursen” för hela åk 4. I morgon tisdag den 3/10 ska vi på konsert inne på Malmö Live. Vi åker Kulturbuss dit redan 8.30 och är tillbaka i god tid före lunch. På fredag morgon, den 6/10, får vi besök på skolan av några från kursen. Detta är en del av Skapande skola där målet är att interagera konst och kultur i undervisningen.

Omgång 2 av Elevens val startar på tisdag och eleverna fick veta i förra veckan vilken grupp de ska vara i.

I svenska kommer vi att lära oss om substantiv i singular och plural och skriva återberättande text om vårt studiebesök. I So avslutade vi arbetet med kartan förra veckan och kommer nu att börja arbetsområdet Sverige där vi arbetar med landskapen.

Eva skriver: Eleverna har den här veckan fått börja redovisa om sina organ i No. Det var väldigt kul att få se och höra vad de lärt sig. Detta kommer vi att fortsätta göra nästa vecka också. Sedan avslutar vi temat och börjar med Meteorologi. I matten har vi haft prov på kapitel 1 och nästa vecka fortsätter vi med multiplikation och uppställning. Sidorna vi kommer att arbeta med är 70-71, 74-75.

Jag har förstått, och själv upplevt, att vissa övningar i den digitala matteboken rättar konstigt. Jag hade själv inte gjort alla övningar, men när jag gjorde dem närmare såg jag problemen. Vi kommer att titta närmare på övningarna tillsammans. Det är ju inte så att tid och ork ska läggas på att förstå HUR man ska göra utan fokus ska ligga på att träna matte. Jag förstår att detta kan ha varit frustrerande för vissa då man skrivit rätt svar men ändå fått fel. Det är dock tacksamt att detta har kommit till min kännedom så att jag kan se över det.

Veckans läxor:

tors: So - Övningspapper Sveriges karta