skickad 14 sep. 2018 01:12 av Ulrika Thejl

Vecka 38 går i idrottens och hälsans tecken. På torsdag 20/9 är det Skoljoggen som ni fick information om i förra veckobrevet. Vi börjar som vanligt på morgonen, men eleverna behöver komma omklädda till skolan. På fredag 21/9 har vi ”Häsodag” på Geijerskolan. Vi börjar morgonen med en kort rörelsegympa och hälsoshots vid scenen kl 8.00. Efter det fortsätter hälsoarbetet i olika former i klassen.

I svenska fortsätter vi träna på att använda sambandsord. Vi lär oss om synonymer och olika språkliga knep att använda i en argumenterande text. Vi kommer också att testa av läsförståelsen. Den här gången är det en faktatext som vi ska läsa.

I So börjar arbetsområdet Norden där vi ska läsa om våra nordiska grannländer, träna kartkunskap och skriva fakta om länderna. Vi kommer också att se Geografens testamente från urskola.se där varje avsnitt är en spännande resa med mystiska förvecklingar där vi lär oss om Nordens geografi.

I matematik fortsätter vi med samma sidor nästa vecka också eftersom sidorna med problemlösning har tagit mycket tid att lösa och förstå. Vi kommer att fokusera på att göra utvalda uppgifter i grupper och i helklass istället. Veckans mattemål: 26-33

I No har vi tränat många nya begrepp som vi kan använda oss av när vi pratar om ekosystemet. Begrepp som: biotop, biocenos, destruenter, producenter, konsumenter, näringskedja och näringspyramid, autotrof och heterotrof samt diskuterat miljöföroreningar hur det påverkar allt i näringspyramiden. Fråga gärna barnen där hemma om de kan försöka beskriva dessa begrepp.

tors: So - läsa s. 94-97 i Koll på Europa

En – se Classroom

fre: Ma – s. 26-33

Påminner om att läxhjälpen är varje tisdag och torsdag mellan kl 14.30-16.00 i 6:ornas klassrum på tredje våningen.