skickad 17 sep. 2017 06:04 av Ulrika Thejl

Den här veckan blir det mycket idrott och hälsa för barnen, vilket är jättebra! Vi startar veckan med Skoljoggen imorgon den 18/9 och barnen behöver komma ombytta/klädda i kläder de kan jogga i. Vi är på Ribban mellan kl 9-10.

På torsdag den 21/9 är det idrottsdag. Vi börjar skolan som vanligt, men slutar 13.45 den här dagen. Barnen behöver komma omklädda för idrott även denna dag. Vi kommer att äta lunch i matsalen, men det går bra att ta med frukt och vattenflaska. Utöver detta blir det idrott som vanligt onsdag och fredag.

Fredag den 22/9 är det ”Hälsodag” på skolan där det serveras hälsoshots utanför matsalen från kl 7.45 och sedan kan man vara med på rörelsegympa kl 8.00 om man vill. 8.15 börjar vi i klassrummet och går tillsammans ut till invigningen av konstverken på skolgården som börjar kl 8.30. Vi fortsätter sedan i klassrummet med att starta upp Qleva.  Under dagens raster bjuds det på extra aktiviteter i hälsans tecken. Fredagsdiscot under lunchen finns också för de elever som vill dansa in helgen.

I So fortsätter vi med karttecken och att lära oss tolka och följa en karta. I svenska skall vi börja med Veckans ord 2 och även ha en diagnos i läsförståelse, men detta är inget barnen ska öva till. Vi kommer också att skriva ett par enkla frågor på engelska till klassen i Chestnut Hill och förbereda oss för vårt första ”möte” som vi har med dem på fredag eftermiddag. Det kommer att bli spännande! Vi slutar 14.10 som vanligt.

I matte kommer klassen att börja med kapitel 2 som handlar om multiplikation. Eva har pratat med eleverna om att om man inte hinner med veckans matte så får man ta igen det hemma, på läxhjälpen eller sitta kvar en stund med henne om det passar. I No:n fortsätter de arbetet om ett organ.

Som en förberedelse inför utvecklingssamtalen kommer barnen att få tänka igenom och fundera över några enkla frågor om hur de trivs, vad de är bra på, vad de har förbättrat sedan förra läsåret och vad de vill förbättra och fortsätta utveckla. Vi gör denna under en lektion och använder den sedan under samtalet.

Veckans läxor är:

Tors: So - träna karttecken och väderstrecken

Fre: Ma – Gå in på den digitala boken och gör övningar som är kopplade till kapitel 1. Här tränar man begrepp, uppställning i addition och subtraktion, multiplikation/division och dess samband samt prioriteringsregeln.

Ulrika