skickad 7 sep. 2018 01:23 av Ulrika Thejl

Nästa vecka är det idrottsdag på onsdag 12/9. Vi börjar 8.45 den dagen och slutar ca 14.15. Ta gärna med vattenflaska och frukt. Eleverna behöver komma omklädda till skolan på morgonen.

Vi har jobbat flitigt i So med att ta reda på fakta om riksdagens partier. Vi har sett flera korta filmer på Lilla aktuellt skola som handlar om valet. Vi kommer fortsätta med demokrati och valet nästa vecka också. I svenska har vi tränat på att komma på “rubrik” och “bakgrund” till olika argumenterande texter. Vi har också skrivit om vad vi gjorde på Skåneresan. Nästa vecka tränar vi på sambandsord när vi sätter ihop meningar och pratar om hur vi kan skriva för att utveckla ett resonemang. Vi jobbar också klart med Veckans ord.

I biologi har vi den här veckan fördjupat oss på vad ekosystem är och vad som menas med ekologi. Vi lärde oss vad ekosystemtjänster är och att i alla ekosystem pågår olika kretslopp. Fråga gärna barnen om de kan ge exempel på vad naturen kan bjuda på alldeles gratis, alltså om de kan nämna några ekosystemtjänster.

I matematik kommer vi att jobba med problemlösning och multiplikation där vi tränar på multiplikation med tal som slutar på noll, faktoruppdela samt multiplikationens kommutativitet. Veckans mattemål är sid. 26-33

Den 20 september klockan 09.00-10.00 är det skoljoggen på Limhamnsfältet. Detta året går Springslanten 2018 till Clowner utan Gränser och deras arbete för flickors rätt.

Skoljoggen är Sveriges största löpararrangemang för barn och ungdomar och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga. Samtidigt som elever rör på sig gör de också gott för andra barn. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen.

Idrottsläraren Christopher har startat en insamling där det är frivilligt för varje elev, förälder eller personal att skänka ett litet bidrag till Clowner utan Gränser och deras arbete för flickors rätt. Följ länken för att komma till insamlingen:

fre: Sv - vara klar med Veckans ord 1 och kunna stava orden. Orden             förhörs.

Ma – s. 26-33