skickad 11 sep. 2017 00:21 av Ulrika Thejl

Veckorna går snabbt och hösten verkar vara på gång. Den här veckan fortsätter vi jobba på och i svenska tränar vi Veckans ord, skriver text i par och lär oss om pronomen. I So lär vi oss fler geografiska begrepp, tittar på olika karttecken och repeterar väderstrecken. I matten har eleverna arbetat med division och multiplikation samt tränat på att se sambandet mellan räknesätten. Vi har även hunnit med en diagnos samt kommit in på prioriteringsregeln och räkneordning. Detta kommer vi att fortsätta med den här veckan. På biologin har de fått börja arbeta med att söka fakta om ett organ. Detta ska resultera i en faktatext och en presentation. Arbetsbeskrivningen finns inlagd på Classroom.

Fokus för klassen blir att fortsätta få in arbetsro och sammanhållning i gruppen. Vi har börjat med massage, som vi kommer att ha då och då, och vi ska också träna oss i olika samarbetsövningar.

Nästa vecka på måndag den 18 september är det Skoljoggen. Eleverna behöver komma omklädda/klädda i kläder som de kan jogga eller gå i. På torsdag den 21 september har årskurs 3-4 Idrottsdag hela dagen. Mer information om denna kommer.

Veckans läxor är:

Tors: Sv – vara klar med Veckans ord 1 och kunna stava orden

Fre: Ma – träna s. 36, 40, 44, 48

På onsdag 13/9 hoppas jag att vi ses på föräldramötet. Välkomna kl 17.30.

Bästa hälsningar Ulrika