5B‎ > ‎Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev v. 36

skickad 4 sep. 2017 00:50 av Ulrika Thejl

Veckobrev v. 36

Vi kom igång med Elevens val förra veckan och det gick bra. Eleverna kommer att få ha tre av sina fem val under den här terminen och sedan gör vi nytt val när vårterminen börjar.

Vi fortsätter denna vecka att arbeta med återberättande text i svenska och fokuserar på att skriva inledning till text. Vi jobbar även med stavning och läsning. I So kommer vi att prata om väderstreck och kartans utseende. Veckans matte har fokuserat på addition och subtraktion med uppställning och kommit in på multiplikation. Vi har fortsatt vårt arbete i No med kroppen och tittat på filmer som bland annat handlat om hjärta, hjärna, muskler och skelett. Ma: Vi tränar på multiplikation och division och lär oss hur de två räknesätten hänger ihop. Vi kommer att göra en diagnos. Diagnosen är främst för Evas skull för att kolla av om det eventuellt är något speciellt vi behöver träna extra på. Det är inget som eleverna ska förbereda sig inför. No: Tema kroppen

Läxor:

Tors: Sv – Träna alfabetisk ordning

Fre: Ma -“Träna” s 20, 24, 28, 32 

Vi har haft en egen brandövning i klassen inför eventuellt kommande övning för hela skolan. Vår övning gick jättebra och klassen var mycket duktig och hjälpsam. De skötte det jättefint!

 På torsdag den 7/9 är det fotografering.

                                                Bästa hälsningar

                                                    Ulrika

Comments