skickad 28 aug. 2017 01:32 av Ulrika Thejl

Vi börjar så smått komma in i rutiner och lära oss det nya schemat. Eleverna har fått bekanta sig med fler nya läromedel och bland annat har de gjort sina val till Elevens val som startar inom kort.

I svenska har vi fortsatt att jobba med att repetera alfabetet, stor bokstav, alfabetisk ordning och vokaler. Vi har också börjat med att lära oss om hur en återberättande text är uppbyggd. Vi kommer även att jobba en del med stavning där vi övar på olika ord varje vecka - ”Veckans ord”.  I So har vi pratat om vad geografi är och om hur kartan kan se ut. Detta fortsätter vi med den här veckan. I matte tränas och repeteras de fyra räknesätten och i No har klassen pratat om vad biologi är och börjat med Tema Kroppen.

Nästa vecka på torsdag den 7 september är det dags för fotografering. Andra viktiga datum att komma ihåg är:

13/9 kl 17.30 Föräldramöte (klassrummet)

27/9 Studiedag (fritids är öppet)

17/10 Studiedag (fritids är STÄNGT)

24/11 Studiedag (fritids är öppet)

Kanske var det någon av eleverna som i fredags kom hem och berättade för er att vi under detta läsår kommer att vara med i ett projekt där vi ska samarbeta med en klass i Chestnut Hill, Massachusetts, USA? Jag kommer att berätta mer för er när vi ses på föräldramötet, men kort består det av att vi kommer att arbeta kring olika arbetsområden tillsammans samt ha mejlkonversation en gång/vecka och en live-kommunikation en gång/månad.

Förra veckan fick eleverna med sig ett papper med hälsofrågor från skolsköterskan. Om ni inte redan fyllt i det var snäll och lämna det under denna vecka. Skolsköterskan påminner också om avlusningsdagarna den 15-17 september.

Läxläsning finns på skolan i ett av rummen på tredje våningen:

måndagar kl 14.00 – 15.00

tisdagar och torsdagar kl 14.30 – 15.30.

Läxor till v 35:

Onsdag: En – Glosor s. 79 Textbook + Klä Textbook

Torsdag: Sv – Kunna ramsan med vokalerna

Fredag: Ma - ”Träna” på sidorna” på sidorna 8, 12, 16 och 20. Läxan kan göras digitalt eller i matteboken.

Bästa hälsningar

Ulrika