skickad 15 jan. 2018 01:14 av Ulrika Thejl

Nu är vi igång igen och har en härlig vårtermin framför oss!

I morgon tisdag startar nya Elevens val. Den här gången har eleverna fått göra sex val och fått fyra av de val de gjort. På fredag mejlar vi kompisarna i Chestnut Hill och i vecka 5 har vi vår nästa Hangout då vi ska jämföra och berätta om våra traditioner kring jul och nyår.

Förra veckan fortsatte vi att jobba med Vikingatiden i So och i svenska övade vi oss på att rimma när vi skriver dikt och alla har börjat på en egen dikt om vintern. Den här veckan fortsätter vi att skriva dikt, lära oss mer om beskrivande texter och börjar på Veckans ord 7. I So läser vi om vikingarna, deras resor och skepp och ser på film om hur de levde under den här tiden.

I matematik repeterar vi en del och i No övar sig eleverna på att söka fakta och skriva kort faktatext utifrån en mall. Mer information kring arbetsområden i Ma/No kommer i nästa veckobrev.

Ons: En – Ord i Textbook s. 42

Tors: So – Läsa igenom (för att repetera, ej kunna) s. 4-7, 10-11 i boken Vikingatiden