skickad 3 juni 2018 09:01 av Ulrika Thejl

Nu närmar sig sommarlovet och vi har bara två veckor kvar. Som ni säkert läst i rektorernas månadsbrev blir avslutningen för oss den 15 juni kl 9.30 i idrottssalen. Vi börjar kl 9.00 den dagen.  Efter avslutningen i idrottssalen har vi en gemensam stund i klassrummet med er om ni har möjlighet att komma, och slutar senast 11.30.

Den här veckan är det lovdag på onsdag 6 juni och på fredag den 8 juni har klassen önskat att få ha en liten fest lektionerna efter lunch. Alla biblioteksböcker ska vara inne senast fredag 8 juni, så var snäll och hjälp barnen att komma ihåg det om de har någon bok hemma. Eftersom vi har strålande solsken och varmt varje dag får barnen gärna ta med sig en vattenflaska som de kan fylla på i klassrummet och ha lätt till hands när det behövs.

I samhällskunskap fortsätter vi våra diskussioner kring mobbning och skolan och svarar skriftligt på frågor. Dessa sista två veckor jobbar vi klart i svenska med veckans ord, tar igen sidor i Zick Zack-boken och Röda tråden (om man har missat). Dessutom repeterar vi ordklasserna substantiv, verb och adjektiv i ett arbetshäfte som ska vara klart innan sommarlovet.

I matematikboken kommer vi att jobba med kapitel 4 som handlar om stora tal, multiplikation och division och även gå lite in på geometri som ni hittar i kapitel 5.

I no avslutar vi arbetsområdet syror och baser med att lära oss om varför naturen blir surare. Vi har haft väldigt bra diskussioner kring detta i klassrummet så fråga gärna barnen om hur de kan bidra till en hållbar utveckling och hur vi kan minska försurning i naturen.

fre: Sv - Kunna stava orden Veckans ord 14

Ha en fin vecka och njut av det sköna vädret!