skickad 20 maj 2018 23:45 av Ulrika Thejl

Den här veckan är det studiedag på torsdag den 24/5. Nästa vecka på måndag den 28/5 har vi idrottsdag och då behöver man komma omklädd till skolan på morgonen och ta med vattenflaska och en frukt om man vill.

I tjej- och killgruppen gjorde vi i fredags lite olika. Tjejerna fick ha forumspel i grupper om fyra och hitta på innehåll som handlade om vänskap och svårigheter kring detta. Killarna diskuterade uppförande, insats och engagemang på musiken. Nu på fredag kommer killarna att ha forumspel. I klassen har vi också diskuterat att vi alla har ansvar för varandras och vår egen skoldag. Vi har pratat om att vi är som en stor familj som ska ta hand om, stötta och hjälpa varandra. På klassrumsdörren sitter nu en affirmation för att vi ska påminnas om att alltid vara vårt bästa jag!

I samhällskunskap har vi pratat om hur familjer kan se olika ut nu för tiden. Vi har också sett filmer som handlat om barn som har skilda föräldrar, bonusföräldrar, två mammor eller två pappor. Vi kommer den här veckan att prata om skolan förr och nu och om mobbning. I svenska planerar och skriver vi vår egen fabel.

I matematik har vi jobbat med olika viktenheter och längdenheter. Matteläxorna framöver kommer vara att ”göra färdigt” sidor som man inte hinner göra på lektionen. Vi har jobbat fram till sidan 109 i matteboken hittills. Den här vecka kommer vi att fortsätta med volymenheterna från milliliter till liter som börjar på s. 110 samt träna på enhetsomvandlingar.

I no har vi fortsatt läsa om syror och baser, vad som är surt och vad som är basiskt och hur man kan mäta hur surt/basiskt något är. Eleverna har fått i uppdrag att läsa på olika förpackningar till tvålar, schampo, diskmedel, tvättmedel osv. för att se om de kan hitta vad för pH-värde dessa produkter har.

ons: En – se Classroom.

fre: Sv - Vara klar med Veckans ord 13 + kunna stava orden. Orden förhörs.