5B‎ > ‎Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev v. 19

skickad 7 maj 2018 02:42 av Ulrika Thejl

Även den här veckan blir lite kortare i skolan, eftersom torsdag 10/5 och fredag 11/5 är lovdagar. Hoppas att ni alla får lite skön ledighet.

I fredags hade vi en lyckad ”live communication” med vänklassen i USA. De allra flesta fick prata med sin kompis och dela med sig av sin berättelse som de nu har blivit klara med. Den här veckan lär vi oss att känna igen och beskriva olika egenskaper hos djuren i fablerna och fortsätter träna skiljetecken och talstreck i svenska. I So kommer vi att prata om regler i naturen – Allemansrätten.

Vi börjar med kapitel 3 i matematikboken. Vi kommer lära oss om längdenheterna från millimeter till meter, lära oss att se samband mellan meter, decimeter, centimeter och millimeter och öva på enhetsomvandlingar.


I no kommer vi börja lära oss lite om syror och baser. Vi lär oss vad som menas med surt och basiskt, vilka saker i vår vardag som är sura eller basiska, hur man kan sortera med hjälp av pH-skalan, hur man använder varningsmärken på farliga ämnen och om försurning i naturen.

Veckans läxa:

tis: Sv - Vara klar och kunna stava orden Veckans ord 12. Orden förhörs. 

Ha en fin vecka!


Comments