skickad 16 apr. 2018 01:02 av Ulrika Thejl

Vi har under veckan som gått börjat ett nytt arbetsområde i So - samhällskunskap som handlar om regler, lagar, brott och straff. Vi kommer att diskutera mycket och svara på frågor, se film, lära oss många nya ord och öva oss på att förklara vad de betyder. Den här veckan kommer vi i svenska att träna på att använda verb i preteritum när vi berättar olika saker med hjälp av händelsekort, för att sedan kunna använda det när vi skriver berättande text. Vi arbetar med Veckans ord 11 och skriver även vår berättelse med kompisen i USA.  På fredag fortsätter vi med tjej- och killgrupp där vi pratar mycket om att var och en får tycka om vilka kläder, märken, fritidsintressen som man vill. Vi pratar också om att vara trevlig och möta varandra positivt, istället för att tro det värsta och reagera negativt på minsta lilla.

I matematik har vi arbetat vidare med att jämföra hundradelar och räknat med eurons hundradelar. Vi har tränat på nollans betydelse i mitten och slutet av decimaltal, ordnat decimaltal i storleksordning med och utan hjälp av tallinje och använt oss av jämförelsetecken.

I no har vi läst, skrivit och sett film om hur viktigt ämnet vatten är, vad vatten egentligen är och vart det kommer ifrån samt att det finns i olika former. Vi har även lärt oss om vattnets kretslopp. Barnen har fått lära sig begrepp som: vattnets kretslopp, förångas, avdunstar, vattenånga, kondenseras. Fråga gärna barnen där hemma om de kommer ihåg vad dessa begrepp betyder.

Ons: En – English words att översätta, stava och skriva + Workbook s. 76-80 (se Classroom)

Tors: Sv - Vara klar med Veckans ord 11 + kunna stava orden. Orden förhörs.

På bilden har vi jobbat med att måla tulpaner i vas och använda tidningspapper till ett litet collage i vasen.