skickad 19 mars 2018 00:58 av Ulrika Thejl

Nu är det bara en vecka kvar till påsklov och vi håller tummarna för att det kommer vår och värme till påskhelgen!

Förra veckan fortsatte vi att prata om livsfrågor parvis och i grupp. Det blev många intressanta diskussioner och vi har även övat oss på att argumentera för vad vi tycker och tänker. Vidare har vi börjat med kristendomen och lärt oss lite om Bibeln och berättelsen om Jesus första tid. Den här veckan fortsätter vi med kristendomen, ser film om de tre syskonreligionerna och arbetar med olika frågor skriftligt. I svenska har vi börjat läsa fabler både för att lära oss om hur de är uppbyggda och för att öva på att förstå innebörd och budskap i dem. Vi fortsätter jobba med fabler, men kommer också att ha två olika tester i rättstavning och läsförståelse. Detta är inget eleverna kan öva inför, utan är en del av undervisningen av det vi har lärt oss hittills. Vi träffar också våra fadderbarn i Beta 1 på tisdag.

På torsdag har vi live communication med USA igen och pratar om våra berättelser. På fredag förmiddag ska vi tillsammans med Alfa 4 och Gamma 4 på skolbio och se filmen ”I am William”. Efter lunch kommer vi att ha en liten fest för att fira att det är påsklov och för att klassen som grupp visar fina framsteg som gör att stämningen blir bättre och bättre.

I matematik har vi tränat på sambandet mellan bråk och decimaltal. Barnen har lärt sig begrepp som decimaltal, decimaltecken, heltal, tiondelar, hundradelar och tusendelar och vad siffrorna i ett tal kan ha för platsvärde i ett positionssystem. Vi har bekantat oss med temperaturskalan och lär oss att avrunda tiondelar till närmaste heltal.

I no har vi jobbat vidare kring atomer och molekyler. Vi har tagit reda på vad som händer med atomerna när det vi t.ex. slänger eldas upp. Begrepp som vi har jobbat med är: molekyl, material, kretslopp, grundämne, kemisk förening och atomer. Hör gärna med barnen där hemma om de har koll på dessa begrepp. Slutet på nästa vecka (v.12) kommer vi att ha ett läxförhör på sidorna vi har jobbat med hittills i no-häftet (sidan 3-7).

tors: Sv - Vara klar med Veckans ord 10 + kunna stava orden. Orden förhörs.

fre: No – Läxförhör

fre: Ma - Tränarutorna på sidan 56 + 60