skickad 11 mars 2018 08:26 av Ulrika Thejl

I veckan som gick blev alla äntligen klara med sin dikt om vintern och fick läsa upp den för sitt fadderbarn i Beta 1. De fick också feedback från de små som var väldigt imponerade av dikterna. En frivillig uppgift var att läsa upp den inför hela fadderklassen och det var många som tog chansen och gjorde det utomordentligt bra! Vi hade också tjej- och killgrupp med givande diskussioner och avslutade med hemlig kompis som har blivit mycket populärt. Dessutom har vi inrett en liten myshörna i klassrummet med mjuk matta och kuddar där man t ex kan sitta och läsa.

I So har vi diskuterat olika livsfrågor tillsammans i grupper och i helklass. Läxan den här veckan kommer bland annat att handla om att skriva ner tankar kring en livsfråga som eleverna själva väljer. Uppgiften finns i Classroom med en instruktion. Den här veckan fortsätter vi i religion med att prata om kristendomen. I svenska börjar vi arbeta med berättande texter och i detta moment lär vi oss om hur vi kan skriva fabler. Vi kommer också att börja på en ny veckans ord och skriva vidare på våra berättelser i samarbetet med USA.

Vi har hunnit med mattediagnos och matteprov om vad vi har lärt oss hittills om bråk. Nästa vecka fortsätter vi med hur vi omvandlar bråk till decimaltal.

Vi hade en kort no lektion i måndags då vi fortsatte vårt arbete kring molekyler och hade väldigt givande diskussioner kring ämnet.

ons: En - se Classroom

tors: So - två frågor om religion (se Classroom)

fre: Ma – tränarutorna på sidan 48 och sidan 52