skickad 4 mars 2018 06:47 av Ulrika Thejl

Förra veckan bjöd på riktigt snöoväder. Kanske kan vi hoppas på lite vårväder framöver. Vi fick i alla fall en fin start efter lovet och har t ex. haft bra diskussioner om samarbete och att uppmuntra varandra i klassen.

Den här veckan blir lite kortare i skolan, eftersom det är studiedag på onsdag den 7/3. Fritids är öppet som vanligt.

De flesta har börjat skriva på sin berättelse i samarbetet med klassen i USA. Vi kommer eventuellt att prata med dem live en extra gång den här veckan så att alla stämmer av med sin kompis om innehåll, karaktärer och miljö. Vi jobbar vidare i svenska med läsförståelse och veckans ord. I So fortsätter vi lära oss om vad religion och livsåskådning är. Vi diskuterar olika begrepp, tankar och livsfrågor. Det kan väcka svåra och djupa frågor efteråt om livet och döden, så om någon tar upp det hemma vet ni att vi pratar om det i skolan just nu.

I matematik har vi fortsatt att arbeta med bråk. Vi har bestämt att alla ska vara färdiga till sidan 41 i matteboken t o m tisdag 6/3. Torsdag 8/3 kommer vi att ha en diagnos på de som eleverna har lärt sig hittills. Fredag 9/3 gör vi prov-1 i matematik. Veckans läxa i matte blir att jobba färdigt med sidor som man har kvar samt att träna på de uppgifter man är lite osäker på.

Tyvärr är det fortfarande många som är borta från skolan av olika anledningar, främst förkylningar, och på grund av detta missar mycket i matte. Jag påminner eleverna varje lektion om hur viktigt det är med eget ansvar, att ha med sig hem det man har missat för att jobba ifatt det hemma. Det krävs planering för att kunna göra det. Det hjälper jag eleverna med här i skolan, men det vore väldigt bra om även ni där hemma hjälper till och påminner.

I no har vi läst, sett på film och diskuterat om olika atomer. Vi har svarat på frågor som handlat om ”hur vi vet det vi vet idag”. Vi har läst och diskuterat allt från de gamla grekerna som trodde att allt som var omkring oss var blandningar av fyra ämnen, eld, luft, vatten och jord fram till 2000-talet då vi i dagens laboratorier tar jakten vidare allt längre in i atomens inre.

tis: Ma - Räkna färdigt t o m sidan 41 i matteboken.

tors: Sv - Vara klar med Veckans ord 9 + kunna stava de 12 orden. Orden förhörs.