skickad 6 dec. 2018 05:25 av Ulrika Thejl

Bara två veckor kvar till jullovet och vi arbetar på, men hinner också med lite julmys och pyssel. På måndag 10/12 är det Hantverksdag då vi pysslar i klassen och tillverkar saker till skolans julbasar. På tisdag den 11/12 är vi inbjudna till vår fadderklass Beta 2 för att se deras julpjäser. På torsdag den 13/12 firar vi Lucia och tittar på treornas luciatåg på morgonen.

Vi har i So börjat med historia och lärt oss om hur bönderna levde under medeltiden. Vi fortsätter nästa vecka med att lära oss om kyrkans makt, Heliga Birgitta, hur städerna kunde se ut, hur de handlade med olika varor och Hansan.

I svenska kommer vi att skriva recept, träna veckans ord och öva fingersättning på tangentbordet. Vi jobbar också på en gemensam presentation om Sverige som vi ska dela med våra kompisar i USA.

I matematik har vi börjat med arbetsområdet geometri. Här nedan ser ni vilka sidor som vi kommer att fokusera på att bli färdiga med innan jullovet:

Sid. 118-119

Sid. 126-128

Uppgift 5 sid 129

Sid. 130

Sid. 134

Uppgift 2 + 3 sid. 135

Träna rutan sid. 136

Vi kommer nu innan jullovet göra det sista planerade inom biologin. Barnen har i par fått en klimattyp som de ska skriva ett arbete om. De ska även hitta ett djur att skriva om som kan leva och anpassa sig efter klimattypen som de har fått. Detta ska de sen redovisa i helklass genom en PP presentation.

fre: Sv – Vara klar med Veckans ord 5 + kunna stava orden. Orden förhörs. (Orden finns i Classroom).