skickad 20 sep. 2018 23:44 av Ulrika Thejl   [ uppdaterad 27 sep. 2018 00:08 ]

Den här veckan har vi bekantat oss med vilka länder som tillhör Norden. Vi har tränat huvudstäder och pratat om hur naturen ser ut i varje land. Dessutom har vi jämfört ländernas likheter/olikheter. Nästa vecka lär vi oss mer om Danmark och Norge. Vi jobbar med fakta och lär oss karta och flagga till varje land.

I svenska har vi jobbat med synonymer samt språkliga knep i argumenterande texter såsom känsloladdat språk, överdrifter, grupper om tre och upprepningar. Vi har börjat på Veckans ord 2. Vi kommer i kommande vecka att fördjupa oss i språkliga knep och träna oss mer på hur och när vi kan använda dem.

På onsdag 26 september är det studiedag och barnen är lediga från skolan.

I matematik kommer vi i nästa vecka att multiplicera med talsorter och använda distributiva lagen

a * (b+c) = a * b + a * c  som hjälp vid räkning.

Vi kommer även träna på multiplikation med uppställning med en och tvåsiffriga faktorer.

Veckans mattemål sidan 34-41

I no har vi fördjupat oss mer i ekologin och ekosystemet och hur allt i naturen samspelar med varandra. Vi fortsätter att träna på alla nya begrepp som barnen lär sig samt försöka bygga meningar/samtala med dessa.

tors: En - Eng story (se Classroom)

fre: Sv - vara klar med Veckans ord 2 och kunna stava orden. Orden förhörs.

fre:  Ma – s. 34-41