skickad 31 aug. 2018 01:47 av Ulrika Thejl

Vi hade en jättefin Skåneresa i tisdags. I Glimmingehus, där vi hade en guidad tur inne i borgen, fick klassen beröm för att de var den bästa klass guiden hade haft! Verkligen roligt att höra för Beta 5!

Vi har i So jobbat klart med Skåne och har börjat att prata om demokrati. Vi kommer att lära oss olika begrepp, se filmer, svara på frågor och prata om riksdag, regering, valet och lite om de olika partierna.

I svenska fortsätter vi att lära oss om hur en argumenterande text är uppbyggd, vi skriver brev och jobbar med terminens första veckans ord. Vi kommer också att starta en bokcirkel när vi har halvklass på torsdagar. Eleverna delas in i mindre grupper och läser samma bok under ett antal veckor. De bestämmer tillsammans hur många sidor de ska läsa från torsdag till torsdag och skriver in i ett lässchema. Varje vecka har gruppen samtal kring boken utifrån frågor jag har gett dem.

I matematik kommer vi nästa vecka att fokusera på ekvationer och olikheter samt prioriteringsregeln. Vi kommer att lösa ekvationer genom att prova oss fram genom att utnyttja sambandet mellan olika räknesätt, lösa en olikhet genom att pröva oss fram, repetera prioriteringsregeln när vi räknar med alla fyra räknesätt samt parenteser och att räkna uträkningar stegvis. Veckans mål är s.18-25!

I biologi har vi läst och pratat om hur man vet det man vet idag och varför läran om livet heter biologi. Vi har även diskuterat varför det är så viktigt att vi har sorterat våra djur och växter i olika grupper.

Tors: En - The -ing form. Focusbox TB page 15. WB page 11-14. The test will be to write some sentences in English.