skickad 21 aug. 2017 01:43 av Ulrika Thejl

Nu har första skolveckan gått och vi har kommit igång bra. Det har varit en härlig skolstart!

Det är en fin klass och vi har börjat lära känna varandra. Vi har börjat med att ta fram klassens regler och barnen har fått sitta i grupper och tillsammans skriva ner de regler som de tycker är viktiga. De är eniga om många saker. Vi ska bland annat jobba med arbetsro, omtänksamhet och hjälpsamhet, respekt mot varandra och våra saker.

Den här veckan kör vi igång med lektioner i alla ämnen enligt schema. I svenska jobbar vi en del med att repetera alfabetisk ordning, vokaler och konsonanter samt stor bokstav. Vi har också skrivit en liten presentation av oss själva. I So skall vi börja lära oss mer om geografi, vad det är och vad vi jobbar med inom det ämnet, för att så småningom lära oss mer om kartan och Sveriges geografi.  I matte kommer klassen att få bekanta sig med Eva Linnér och starta upp med sin nya mattebok.

Idag på morgonen fick alla varsin Loggbok. Vi skrev in dagarna för idrott + veckans mål. Veckans mål väljer varje elev själv och det är något som de ska tänka på under veckan, förbättra, träna på eller jobba extra mycket med. Vi kommer sedan också att skriva in när det blir olika uppgifter/läxor som skall vara klara. Det var många i klassen som längtade efter att de skulle få läxa. Det är bäst att Loggboken ligger i väskan varje dag.

Jag ser fram emot ett spännande läsår tillsammans!

Bästa hälsningar

Ulrika