3A‎ > ‎Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev v.21

skickad 29 maj 2017 06:02 av Ansam Palmqvist   [ uppdaterad 29 maj 2017 06:03 av GJGR Admin ]
Kära föräldrar i Alfa 1!

Utflykt
Som jag tidigare har informerat er om så åker alla ettor på utflykt till Limhamnsfältet fredag 2 juni. De kommer att vara där hela förmiddagen och är tillbaka på skolan lagom till lunch. De behöver alltså inte ha med någon lunch. Däremot kan de ta med fika.

Skolavslutning
Skolavslutningen är kl.9.45 och varar i ca 30 min. Därefter samlas vi i klassrummet för en egen avslutning. Klassföräldrarna får gärna ta med fika till denna stund om det önskas.

Ta med skolarbeten hem
Vi vill be dig att skicka med en stor papperskasse till skolan som ditt barn kan ta med sina alster i. Vi har gjort fina sommarbilder som vi ska sätta på papperskassarna.

Nyhetsmorgon
Eftersom alla inte har hunnit berätta en nyhet så kommer vi att köra nyheter fler dagar i veckan. Kolla i kalendern här på sajten när ditt barn har nyhetsmorgon.

Vi jobbar nu med att bli klara med vår berättelse om Den magiska dörren. Det är en del barn som har svårt att finna inspiration i klassrummet, men det kanske hjälper om de sitter hemma och skriver. Vi skriver denna på classroom.google.com. Hjälp gärna ditt barn att logga in och skriva färdigt kapitlen.

Förra veckan jobbade vi med udda/jämna tal och studerade hundrarutan. Vi hittade mönster i hundrarutan, t.ex. att det var tiotal i sista kolumnen och att det var samma ental i varje kolumn. Vi jobbade t.o.m. s.185 i matteboken.

Vi är nu i slutet av matteboken där det mest är repetition på det vi har jobbat med under den här terminen. Några barn behöver fortfarande automatisera 10-kompisarna och detta görs genom att öva. Jag vill tipsa om appen Tiokompisar som finns för både iOS och Android, eller Elevspel.

Ansam Palmqvist