3A‎ > ‎Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev v.19

skickad 12 maj 2017 04:06 av Ansam Palmqvist   [ uppdaterad 12 maj 2017 04:06 av GJGR Admin ]
Kära föräldrar i Alfa 1!

Nu när det nalkas sommarlov så jobbar vi mycket med att slutföra olika projekt vi har igång. Vi startar alltså inte upp något nytt tema nu.

Mattematchen avslutades idag och vi håller tummarna för att det har gått bra för Geijerskolan.

Vi har planerat in en utflykt för alla ettor till Skrylle sista skolveckan. Mer info kommer längre fram.

Jag vill påminna om föräldramötet som är nu på måndag 15/5 kl.17.00.

Jag vill även påminna om att alla hitteskåp/hittelådor töms 31 maj.

Skolledningen har nu lagt upp info om skolavslutningen 16/6. Den hittar ni här

Trevlig helg!
Ansam Palmqvist

Det här har vi gjort:

Svenska:
Vi har arbetat vidare med den magiska dörren. Den här veckan har vi arbetat med listor. I samband med detta arbete märker jag hur barnen arbetar dynamiskt med sina texter; de går tillbaka och läser tidigare kapitel, ändrar i texterna, etc.

Vi har även arbetat i den magiska kulan-arbetsboken med bokstaven Gg.

Matematik:
Vi har arbetat klart med geometri i kapitel 4 i matteboken, samt börjat på kapitel 5 där vi jobbat med ental och tiotal.

NO/SO:
Vi har repeterat månaderna och årstiderna.

Tillsammans med Gisela har klassen fått spela upp känslor utan att prata.

Veckans nyhet handlade om att humlorna har blivit färre.

Engelska:
Vi har kommit på skolsaker som vi har översatt till engelska. Dessa ska vi öva på på att säga längre fram.