3A‎ > ‎Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev v.18

skickad 5 maj 2017 04:09 av Ansam Palmqvist   [ uppdaterad 5 maj 2017 04:10 av GJGR Admin ]
Kära förälder i Alfa 1!

Jag och barnen kollade igenom vår väggkalender och kom fram till att vi bara har två hela veckor kvar den här terminen. Det är lovdagar och studiedagar nästan varje vecka nu fram till sommarlovet. Tiden går fort och vi har mycket vi vill hinna med innan läsåret är slut.

Jag hoppas att alla har fått inbjudan till föräldramöte. Maila gärna mig om du inte har möjlighet att komma.

Nu när vi har läst ut läseboken kommer barnen att få i läsläxa att läsa valfri bok och kunna berätta om den på fredagen. Jag vill be dig att hjälpa ditt barn leta efter läseboken hemma då dessa ska lämnas in nu innan terminen är slut.

Nästa vecka börjar vi med uteidrott. Då är det kläder efter väder som gäller. Barnen byter om i omklädningsrummen för att sedan ta sig ner till Älggården.

Trevlig helg!
Ansam Palmqvist

Det här har vi gjort:

Matematik:
Vi började med geometri och längdmätning den här veckan. Vi har även bekantat oss med linjalen och att vi börjar mäta från noll och inte från kanten på linjalen.

Vi avslutade kapitel 3 med ett mattetest.

Vi har pratat om villkor i programmering och arbetat analogt med övningar från Hej Ruby. Eftersom att det är Scratch-dagen imorgon (6/5) fick barnen även programmera på sina Chromebooks.

Svenska:
Vi har pratat om att vi väljer att visa olika sidor av oss själva för olika personer, därefter fick barnen skriva ner tre beskrivningar av sig själva - för vår rektor Anna, för en äldre person och för en ny klasskamrat.

Vi har nu läst ut läseboken och barnen fick idag spåna kring vad som kommer att hända med ABC-klubben i tvåan.

NO/SO:
Vi har repeterat månaderna och årstiderna.

Barnen fortsätter jobba med rasten och vänskap med Gisela.

Veckans nyheter handlade om Trump och att han har firat 100 dagar som president, samt om att allt fler elever upplever att de inte kan koncentrera sig på lektionerna och därför behöver använda hörselkåpor.