3A‎ > ‎Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev v.16

skickad 21 apr. 2017 04:13 av Ansam Palmqvist   [ uppdaterad 21 apr. 2017 04:20 av GJGR Admin ]
Kära föräldrar i Alfa 1!

Nu är vi igång efter påsklovet och barnen har kommit in i våra rutiner igen.

Idag fick vi en försmak av sommaren då Neos pappa skickade en testinspelning på vår sommarlåt. Barnen älskar den och ville höra den om och om igen. De kan redan refrängen utantill.

Fredag nästa vecka (28/4) är det lästemadag på skolan. Barnen får då ta med sig en bok, filt/kudde/gosedjur hemifrån.

Som jag mailade ut till er igår, så kommer vi på tisdag nästa vecka att få besök av en reporter från Pedagog Malmö som vill skriva om hur vi jobbar med programmering i årskurs 1. Jag vill be er som ännu inte gjort det, att gå in på formuläret som jag mailade ut igår angående bild i reportaget. Ni hittar det här.

Barnens veckobrev

vi har lärt oss att beskriva och vi har jobatt i  matteboken och-

så har vi jobat med den magiska kulan och vi har spelat tiater om känslor.

Axel och Jacob

Det här har vi gjort:

Svenska:
Vi har arbetat med vår bok Den magiska dörren. Vi har även arbetat med Den magiska kulan-arbetsboken med bokstaven Pp, samt tränat på ordbilderna "mig", "dig" och "sig".

Vi har fortsatt vårt arbete med att beskriva platser. Den här gången beskrev vi olika platser som ett spökslott och en lekplats. Det mynnade ut i gåtor som barnen parvis läste upp för klassen.

Matematik:
Den här veckan har vi repeterat sambandet mellan addition och subtraktion. Vi har även arbetat med problemlösning och ledtrådar om subtraktion i textuppgifter.

Vi har arbetat t.o.m s.121 i matteboken.

NO/SO:
Tillsammans med Gisela har klassen fått diskutera scenarier som kan uppstå mellan kamrater på rasterna, och sedan spela upp alternativ till dessa.

Vi var ute på vårpromenad och letade vårtecken runt skolan. Under promenaden stannade vi även till för att göra en lyssningsövning. Barnen skulle lyssna efter något som var långt bort och något som var nära.

Veckans nyheter handlade om att Nordkorea skjuter upp raketer för att skrämmas och om protesterna i Venezuela.