3A‎ > ‎Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev v.14

skickad 7 apr. 2017 02:42 av Ansam Palmqvist   [ uppdaterad 7 apr. 2017 13:59 av GJGR Admin ]
Kära föräldrar i Alfa 1!

Då har vi avslutat sista veckan innan lovet. I måndags kom Set tillbaka, så nu är klassen komplett igen.

Några av er har kanske uppmärksammat att jag sätter upp veckans mål på anslagstavlan utanför klassrummet. Kika gärna där om ni är nyfikna på vad vi jobbar med under veckan.

Jag önskar er ett skönt påsklov!
Ansam Palmqvist

Det här har vi gjort:

Matematik:
Vi har tränat på talkamrater den här veckan. Om ni vill att era barn ska träna på något skolrelaterat under lovet (utöver läsningen) så kan de träna på talkamrater via exempelvis Elevspel eller appen Tiokompisar (som tränar fler talkamrater än 10-kompisarna).

Vi har arbetat med subtraktion med tiotalsövergång och tränat på att mellanlanda på 10. I matteboken har vi jobbat t.o.m. s. 105.

Under påsktemadagen programmerade vi en påskhälsning med Scratch JR. Barnen i beta och gamma har inte arbetat med programmering så alfa 1 fick hjälpa dem lite.

Utöver det har vi arbetat analogt med programmering den här veckan. Jag läser boken Hej Ruby för klassen och vi gör uppgifter kopplade till den. Den här veckan handlade det om instruktioner. Efter påsklovet ska vi träna på felsökning.

Svenska:
I samband med arbetet med instruktioner har vi tittat på hur instruktioner skrivs; att de inleds med verb som skrivs som en uppmaning.

NO/SO:
Vi har tittat på vårtecken och skrivit en text om dessa.

Vi har pratat om vikten av vila och att varva ner. Vi gjorde bl.a. ballongandning, massagesaga och färglade mandalas. Vi samtalade även om bilden till vänster. Barnen har så kloka tankar om att vila både kropp och knopp. De tyckte bl.a. att människan har stressiga tankar, medan hunden tänker på träden och den varma solen.

Vi har även pratat om demokrati och diktaturer. Barnen fick därefter prova på att hitta på lekar gruppvis. Vissa grupper var demokratier och andra diktaturer. Det var intressant att lyssna på deras reflektioner efter detta arbete.

Gisela jobbar med klassen om känslor. De tränar på att visa och läsa av känslor.

Engelska:
Vi har fortsatt arbetet med "I like/don't like...". Alla blev inte klara så vi sparar presentationerna till efter lovet.