3A‎ > ‎Veckobrev‎ > ‎

Vecka 34

skickad 25 aug. 2017 05:36 av Anjali Lambrin   [ uppdaterad 25 aug. 2017 05:36 av GJGR Admin ]

Hej

Vår allra första hela vecka den här terminen är nu avklarad. Det har varit en vecka då många bitar, för mig som ny lärare i klassen, har fallit på plats. Jag har t.ex. fått en dator!

Min mailadress är anjali.lambrin@malmo.se

Jag har dessutom lärt känna alla era härliga barn ytterligare lite bättre.

Det har blivit mycket prat om regler, respekt och om värdegrund där vi tagit upp att alla är lika mycket värda. Gisela har också i halvklass pratat om vita och svarta lögner.

En gång i veckan kommer Gisela ha en EQ (värdegrundslektion) med halva klassen, under tiden har jag svenska med den andra halvan.

Nu till en hel del information.

Läs med era barn varje dag, gärna 10-15 minuter. Om det inte fungerar en dag så låt det vara, det är viktigt att ni och vi tillsammans kan göra läsningen rolig och intressant. Läsningen ligger till grund för alla andra ämnen och den är viktig i synnerhet nu på lågstadiet.

På måndag är det dags för simning. Som jag skrev förra veckan så ska era barn simma i 3 veckor varje dag. Nästa vecka har vi tiden mellan 10-12. Det innebär att vi kommer äta lunch senare på dagarna. Skicka därför med en frukt eller två om ni vet med er att era barn lätt blir hungriga eller behöver lite extra. Det är många denna vecka som varit hungriga redan på tiorasten och som inte haft någon frukt med sig. Barnen behöver ha med sig badkläder, handduk och gärna en tvål. Någon frågade om simglasögon, vet inte vad simlärarna säger om detta. Skicka med om ni vill så får vi instruktioner på måndag. Vad det gäller schampo så får ni skicka med detta också men ni måste isf berätta för era barn att vi inte har all tid i världen i omklädningsrummet efteråt. Schamponering måste gå fort.

I veckan har jag via skolsköterskan Viola skickat med era barn en lapp om vaccinering. Dessa önskar Viola få tillbaka så snabbt det går, gärna redan på måndag eller tisdag.

På tisdagar och torsdagar är det läxhjälp, den startar kl 13.30 och när det är dags för era barn att äta mellis kl. 14.10 så packar man ihop och går till matsalen. Läxhjälpen håller till i Gamma 1:s klassrum.

Det är snart dags för brandlarmsövning på skolan. Skicka gärna med ett par extra strumpor till era barn för vi kommer öva som om det vore på riktigt. Det betyder att vi springer ut på skolgården utan att ta på oss skor och kläder.

Den 6:e september är det fotografering för Alfa 2.

Jag har ännu inte fått in kuverten från skolstarten från er alla. Skicka med dessa i början på nästa vecka. Är det någon av er som har nytt telefonnummer så maila mig senast måndag morgon. Jag vill och behöver ha rätt telefonnummer med mig när vi lämnar skolområdet.

Se bifogad fil bredvid veckomailet, det handlar om avlusning.

Trevlig helg till er alla

Anjali Lambrin