3A‎ > ‎Veckobrev‎ > ‎

Namnlöst inlägg

skickad 1 sep. 2017 05:02 av Anjali Lambrin   [ uppdaterad 1 sep. 2017 05:02 av GJGR Admin ]

Vår första vecka med simning är avklarad. Det mesta har gått väldigt bra. Måndag och även tisdag, kändes lite bökig och stressig men allt eftersom veckan fortskridit så har rutiner satts på plats och simningen, ombyte, duschning och bussfärd funkar nu hur bra som helst. Härligt!

Era barn är så fina mot varandra. De frågar varandra om någon som glömt duschtvål vill låna, de hjälper varandra att komma ihåg saker och de väntar på sina kompisar. Vi hade t.o.m. en hjälte i klassen som dök efter ett par glasögon i bassängen i veckan. Underbart!

Nästa vecka har vi en ny tid på Hylliebadet. Vi kommer simma mellan 12.30 och 13.15. Detta innebär att vi äter tidigare på dagarna än vad vi gjort denna vecka. Det betyder också att vi inte är tillbaka på skolan förrän ca kl. 14.00. Viktigt för er att veta så att ni inte hämtar era barn för tidigt.

Jag vill också i samband med detta meddela att vi veckan efter (v.37) kommer simma ännu senare vilket innebär att era barn inte är tillbaka på skolan förrän ca kl. 14.40. Mest så ni vet och kan planera era eftermiddagar på bästa sätt.

Den 6/9, alltså på onsdag nästa vecka är det fotografering för vår klass.

Om era barn vill så får de gärna ta med sig sina matteböcker hem över natten eller över helgen. Jag vill dock understryka att det inte är något krav. Vi har läxhjälp här på skolan, som jag skrev om förra veckan, och känner man att man inte förstår eller vill komma ikapp så kan man gå dit. Jag ber er att ni inte räknar i förväg i böckerna om de tas hem. Denna vecka har vi arbetat med sidorna 22-25.

Något jag däremot vill påminna er om och som jag finner väldigt viktigt är att ni läser tillsammans med ert barn en liten stund varje dag. Hitta en tid som fungerar så att ni inte glömmer bort det. Be barnen läsa högt, då hör de själv lättare när det blir fel.

Den här veckan har vi pratat lite engelska i klassen. Vi har pratat veckodagar, väder och alla har fått berätta hur gamla de är, på engelska. Fråga gärna dem hemma om vädret exempelvis.

För er som glömt: Glöm inte ta med vaccinationspappret nästa vecka.

Ha nu en riktigt bra helg allihop

Anjali