3A‎ > ‎Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev v.13

skickad 27 mars 2017 05:40 av Ansam Palmqvist   [ uppdaterad 30 mars 2017 23:37 av GJGR Admin ]

Kära föräldrar i Alfa 1!

I veckan drog vi igång ett projekt tillsammans med Neos pappa. Vi kommer att spela in en låt om sommaren i hans studio i Ystad. Datum är ännu inte bestämt, men vi kommer att åka två förmiddagar och i halvklass. Jag vill redan nu puffa för att vi kommer att behöva föräldrar (2-3 bilar) som kör barnen dit och tillbaka.

De sista 3 skrivläxorna kommer nu att delas ut via Google Classroom. På måndag kommer jag att maila ut en lista med användarnamnen. De flesta eleverna kan sitt lösenord, men för dem som inte har lärt sig det än kommer jag att skicka med en lapp med lösenordet.

Ledningen på Geijerskolan har beslutat att alla veckobrev ska publiceras på den pedagogiska webbplatsen. Här finns även en Google-kalender med läxor och viktiga datum som ni kan spara till t.ex. era telefoner.

Månadsbrev från ledningen ligger på den pedagogiska webbplatsen.

Trevlig helg!

Ansam Palmqvist

Det här har vi gjort i veckan:

Svenska:

Vi har skrivit på kapitel 4 i Den magiska dörren där vi övar på att beskriva miljöer med flera sinnen. Vi har även arbetat i Den magiska kulan-arbetsboken med bokstaven Öö och Ff.

Matematik:
Den här veckan har vi fokuserat på tiotalsövergångar och att kunna se sambandet mellan matematiska uttryck som 3 + 3 = 6 och 13 + 3 = 16 eftersom det är viktigt att det befästs redan nu. Vi har gjort detta dels på Elevspel och dels i matteboken t.o.m. s.93. Vi har summerat kapitel 2 med ett mattetest.

Vi har repeterat veckodagarna och månaderna via Elevspel.

Vi har programmerat i Scratch JR där barnen fick i uppdrag att skapa djur som är olika snabba som får tävla mot varandra.

Nästa vecka börjar vi med subtraktion med tiotalsövergångar.

NO/SO:
Vi har skrivit ord som vi förknippar med sommaren till vår låt som vi ska spela in med Neos pappa.

Veckans nyheter handlade om vattenbrist i Örebro och om omställning till sommartid.

Engelska:

Vi har tränat på att säga "I like..." och "I don't like...". Nästa vecka ska vi gruppvis träna på att berätta vilka maträtter vi gillar/inte gillar.