vecka 46

skickad 18 nov. 2017 10:19 av Anna Nordström   [ uppdaterad 18 nov. 2017 10:19 av GJGR Admin ]
Läxa vecka 47:     Läsläxa kapitel 9 "Magiska kulan". Några har skrivuppgift, några har läskort, några har bara kap 9. 
                                Matematikpapper skriva siffror. Träna på talen 0-5
            OBS! Denna vecka är läxan till måndag-torsdag eftersom det är studiedag på fredag.

Hej!
Glöm inte bort att det är studiedag på fredag!

SV: vi har tränat på bokstaven Tt, en lite klurig bokstav som många förväxlar med bokstaven Ff. Vi har sorterat bokstäver i Venn-diagram utefter hur de ser ut, raka, krokiga eller både raka och krokiga. 

MA: I matten har vi arbetat med pengar. Lite nytt även för oss lärare nu när vi ha tvåkronor också. Vi har även pratat om räknesagor och arbetat i halvklass med att berätta och skriva på mattespråket. 

NO: Vi har påbörjat vårt nya arbetsområde om kroppen. Vi har tränat på att titta på film och därefter berättat vad vi har lärt oss. Det var väldigt nyttigt! Vi har suttit i bikupor och skrivit alla kroppsdelar vi kan. 

Det blev ingen idrott pga att Therese var sjuk. I stället var vi ute och hade en mattelek. 

Vi har gjort en liten omorganisation av personal i klassen. Fr o m nu kommer Tobias att vara inne hos oss under skoldagen, istället för Therese. Hon har Idrott i alla ettor och tvåor, och det är svårt att få ihop ett bra schema i kombination med Gamma 1. Therese kommer att jobba kvar på fritids som vanligt på em och eleverna träffar henne där.

Jag skulle vilja påminna er om att eleverna i årskurs 1 har skolplikt. Det går inte att sjukanmäla och  vara ledig en dag när det passar. Givetvis ska man vara hemma om man är sjuk. All ledighet ansöks på blankett och lämnas till oss. Vi hoppas på bättre förståelse för detta. 

Veckan avslutades med en toppendag. Fredag är en härlig dag för ettorna. Det är vår dag på multiarenan på nya skolgården, det är lunchdisco med Sacha i musiksalen på lunchen och det är fredagslåten på mellanmålet.  Inte nog med det, vi hade den snabbaste uppställningen innan vi gick till lunchen någonsin. Heja Gamma1! VI är bäst!

Höstiga hälsningar

Anna och Camilla
ĉ
GJGR Admin,
18 nov. 2017 10:19
Comments