v 41

skickad 13 okt. 2017 04:54 av Anna Nordström   [ uppdaterad 13 okt. 2017 04:54 av GJGR Admin ]
Läxor nästa vecka: kap 6 i Den magiska kulan. Träna hemma till fredag.
Hej!
Dessvärre hade förra veckans veckobrev fastnat i cyberspace. Detta upptäckte jag nu så du får läsa två veckors info nu inställt. Ber om ursäkt....

Lugna mornar går bättre upplever vi. Det blir en stund till eftertanke och ro. Vi hoppas att det ska fortsätta så. 


Sv: Vi har läst den magiska kulan och nu kommit till kapitel 5. Idag när eleverna läste för mig upplevde jag att det faktisk har gått framåt för många med läsningen. Läxan tas på allvar och de tränar flera gånger än tidigare. Det känns som rutinen har satt sig! Bra! Veckans bokstav var Ee och Majasången var om eken. Det passade bra in i hösttemat.
Nu har alla kamratbedömt alfabetet. Nyttig! Om man inte är så säker på alfabetet så har man det i läxa nästa vecka. Vi tränar på att rabbla det i "fyr-takt" ABCD-EFGH-IJKL-MNOP-QRST-UVWX-YZÅÄÖ. Öva gärna hemma!

Ma: Vi har arbetat med lite kluriga uppgifter och en del har upplevt dem som svåra. Nästa vecka repeterar vi detta igen.  Vi har tränat på siffran 5. Just nu handlar det om att dela upp talen mellan 0 och 5 på olika sätt. 

NO: Vi har pratat om faktatexter om djur och träd. Vi har läst och skrivit egna texter om hösten samt gjort ett höstträd. De hänger i korridoren tillsammans med löv-rävarna. Vi har tittat på en film och reflekterat över vilka ord och begrepp som fanns med i den.


Idrott: Denna vecka var det idrott som vanligt. Nästa vecka utgår idrotten.


Ha en härlig hösthelg!

Hälsningar Anna och Camilla
Viktiga datum:

tis 17/10 
Studiedag i skolan. Fritids öppet som vanligt

tis 24/10 
Vi firar FN-dagen

to 26/10 
Gamma 1 ska på "skapande skola" i Västra Hamnen. Vi åker buss dit och hem på fm. 

fre 27/10 
Vi har utklädningsdag i åk 1. Man får klä ut sig om man vill. Inga masker eller saker man håller i handen. Det behöver inte vara något "Halloween"-aktigt utan vad som helst går bra OM MAN VILL!
Vi har vanlig skoldag med musik och andra ämnen. 

V 44 skollov

Comments