v40

skickad 13 okt. 2017 04:26 av Anna Nordström   [ uppdaterad 13 okt. 2017 04:26 av GJGR Admin ]
Läxor nästa vecka: kap 5 i Den magiska kulan. Träna hemma till fredag.
Hej!

Vi arbetar fortfarande mycket på arbetsro. Denna vecka har vi börjat dagen med en stund yoga-musik och lugn start. Det har hjälp en hel del. Vi uppmanar er ändå till samtal hemma hur man bidrar till att allt blir lugn och behagligt. Många har svårt att se sin egen roll i sitt lärande. Hur lär jag mig? När det gäller placeringen som eleverna valt är vi inte riktigt överens. Det blir inte mer arbetsro så vi får se hur vi ska ha det i framtiden. Så småningom hittar vi säkert rätt.   

Röris-ABC har varit roligt. Nästa vecka ska eleverna själva få gå ut och göra ord. Denna vecka har vi tränat tillsammans. 

Sv: Vi har läst den magiska kulan och nu kommit till kapitel 4. Veckans bokstav var Ll och Majasången var om lavendel, vilket många barn kände till. Några har haft kamratbedömning av alfabetet. Resten får bedöma varandra nästa vecka. Vi har skrivit en saga om en räv. Det var inte helt lätt och många fick klura rejält för att få rätt på bokstävernas form och storlek. Sagan är inte klar ännu så vi fortsätter nästa vecka. 

Ma: Veckans matteord har varit addition. Vi har tränat på siffrorna 3 och 4.

NO: Vi har fortsatt med vårt tema om hösten. Det har bl a  blivit en bilduppgift med löv som sitter i korridoren. Vi har tittat ut ett klassträd som vi ska följa under året. Vi har även varit på en promenad och letat efter olika träd. 
Se bifogad LPP om hösten.

Idrott: Therese var på kurs så idrotten utgick.


Ha en härlig hösthelg!

Hälsningar Anna och Camilla
ĉ
GJGR Admin,
13 okt. 2017 04:26
Comments