v 39

skickad 28 sep. 2017 13:05 av Anna Nordström   [ uppdaterad 28 sep. 2017 13:05 av GJGR Admin ]
Läxor nästa vecka: kap 4 i Den magiska kulan. Träna hemma till fredag.
Hej!

Veckan som gick var lite kortare pga studiedagen i onsdags. Vi började veckan med att dela ut guldmedaljer som avslutning på vårt trafiktema. Nu hoppas vi att era barn kan gå ordentligt över gatan! Alla har visat oss under skoltid och därför visat att de är "Gatsmarta".
Vi tränar mycket på arbetsro just nu. Det är ganska stökigt emellanåt och det är svårt att komma till ro. Ni får gärna prata med ert barn hemma om detta. Eleverna har själva valt att sitta två och två för att arbetsron ska bli bättre. Vi får se hur det utvecklas. Särskilt när vi bryter upp och gör något annat så blir det stökigt.

Vi lägger in många rörelsepauser mitt i lektionerna. Idag har vi introducerat RÖRIS-ABC. Det är ett alfabet som ska sitta i korridoren. Till varje bokstav hör en rörelse. Du får ett ord som du ska gå ut och röra dig till i korridoren. Vi hoppas att det kan bli en hjälp! Roligt är det iallafall : )

Sv: Vi har läst den magiska kulan och nu kommit till kapitel 3. Veckans bokstav var Rr och Majasången var om Rönn, vilket passade utmärkt till vårt hösttema. Vi har pratat lite om vokaler och konsonanter och rövarspråket. Vi har tränat på att rabbla alfabetet.

Ma: Fokus har legat på "är lika med", större än och mindre än. Det är mycket fin-motorikträning i matteboken just nu. Träna på att skriva tecknen på rätt sätt.

NO: Vi har börjat med vårt tema om hösten. Det började med en tankekarta om vad vi redan vet! Vi har läst och ritat vikböcker om hösten.

Idrott: Therese var sjuk och vi hade RÖRIS-ABC i klassrummet istället.

Ha en härlig hösthelg!

Hälsningar Anna och Camilla