v 37

skickad 15 sep. 2017 05:09 av Anna Nordström   [ uppdaterad 15 sep. 2017 05:09 av GJGR Admin ]

Hej!
På måndag ska vi vara med på skoljoggen. Vi kommer att gå bort till Limhamnsfältet och tillsammans med resten av skolan ska vi jogga eller promenera en runda. Ta kläder som fungerar att röra sig i och bra skor! Vi kommer inte byta om eller duscha.
Ta gärna med en frukt som kan vara i fickan.

Vi vill påminna om att det är avlusningsdagar i helgen enligt förra veckans utskick. Passa på att kamma och leta så slipper vi kanske en och annan lus.

Sv: Första läsläxan i Den magiska kulan introducerades. Det finns två olika svårighet på läseboken. På så sätt kan vi anpassa oss efter hur långt man har kommit i läsningen. TAnken är att man läser ett kapitel varje vecka. Man tränar sin läsning genom att läsa kapitlet flera gånger under veckan. Jag kommer att lämna med en läsläxa-lathund med nästa läxa. Idag fredag har alla läst för mig och det gick bra. Vi kommer att följa samma rutiner varje vecka. Läxan delas alltid ut på måndagar efter genomgång i skolan.
Veckans  bokstav var  Aa och vi har tränat med  Majas alfabetssång och tränat i arbetsboken  Ordbilder vi har tränat på är hej, jag, och, ser, är, var.

Vi har pratat om vad en mening är samt bekantat oss med ordet grammatik.

Ma: Vi har pratat om matteorden siffra, tal, antal och räkneord samt bekantat oss med mattehusen 6-10.
Vi har även kikat på tallinjen med talen 0-10.

Mu: Alla har haft musik med Hans.

Engelska: Ingen engelska denna vecka

Idrott:

So/No: Vi har tränat på höger och vänster genom sånger och att rita våra händer. VI har tittat på film om reflexer.

Vi hoppas att vi ser många av er på onsdagens föräldramöte!
Ha en riktig trevlig helg!

Anna och Camilla

Kom ihåg!

• Skoljoggen på måndag den 18/9. kom i sköna kläder som du kan röra dig i och bra skor att gå i.

• Alla föräldrar är välkomna på föräldramöte den 20/9 kl 18-19.30. Vi ses i klassrummet! Skolsköterskan kommer att informera lite om ett nytt arbetsmaterial. Vi kommer att berätta lite om vårt skolarbete. Välkommen!
  • Hälsning från vår skolsköterska är bifogat nedan. Det handlar om LÖSS! Läs och begrunda. Har ni inte haft påhälsning av lössen ännu så lär de tyvärr komma. Bra att vara beredd!