v 36

skickad 8 sep. 2017 02:03 av Anna Nordström   [ uppdaterad 8 sep. 2017 04:12 av GJGR Admin ]

Hej!
Så har sommaren lämnat oss och September innebär höst! Det är roligt med vattenpölar och annat kletigt på skolgården. Se till att det finns regnkläder och extra ombyte! Brandövningen i tisdags gick bra. Alla skötte sig väldigt bra och gjorde precis vad de skulle göra. Hela skolan utrymdes på 5 minuter!

Sv: Andra läsläxan är avklarad. Även den var en vikbok. Fokus denna vecka var att komma ihåg att ta med sig läxan hem och tillbaka samt att träna lite varje dag. Det var inte helt enkelt!
Nästa vecka blir det den riktiga läseboken som kommer hem. Den ska alltid bo i en plastficka så håller den längre. Det finns två olika svårighet på läseboken. På så sätt kan vi anpassa oss efter hur långt man har kommit i läsningen.
Vi har arbetat med  bokstaven  Mm med hjälp av  Majas alfabetssång och tränat i arbetsboken  Ordbilder vi har tränat på är hej, jag, och, ser.

Ma: Vi har pratat om matteorden siffra, tal, antal och räkneord samt bekantat oss med mattehusen 6-10.
Vi har även kikat på tallinjen med talen 0-10.

Mu: Alla har haft musik med Hans.

Engelska: Vi har tittat på film och sen har vi tränat på att hälsa på olika sätt. Vi har övat på att säga vad vi heter samt har vi pratat lite om våra familjer.

Idrott: Idrotten utgick pga fotografering. Allt gick jättebra.

So/No: Vi har fortsatt med vårat trafiktema. Bl a har vi varit på promenad och tittat på trafikmärken. Vi har tränat på att gå över gatan. Nästa vecka blir det "höger och vänster"-träning. Förbered gärna hemma!

Ha en riktig trevlig helg!

Anna och Camilla

Kom ihåg!

• Alla föräldrar är välkomna på föräldramöte den 20/9 kl 18-19.30. Vi ses i klassrummet! Skolsköterskan kommer att informera lite om ett nytt arbetsmaterial. Vi kommer att berätta lite om vårt skolarbete. Välkommen!
  • Hälsning från vår skolsköterska är bifogat nedan. Det handlar om LÖSS! Läs och begrunda. Har ni inte haft påhälsning av lössen ännu så lär de tyvärr komma. Bra att vara beredd!

• Månadsbrev från skolledningen är bifogat nedan.

Ċ
GJGR Admin,