v 34

skickad 28 aug. 2017 08:10 av Anna Nordström   [ uppdaterad 28 aug. 2017 08:10 av GJGR Admin ]
Hej!
Under veckan som gick arbetade vi mycket med sammanhållning och att skapa ett bra arbetsklimat. Det är pratigt av naturliga skäl. Många vill prata om allt och berätta allt de ser, hör och gör. Vi har pratat om arbetsro, regler och hur vi behöver göra för att alla ska trivas. Vi har demokratiskt kommit fram till vad våra grupper ska heta. Supergodisarna och Karamellerna blev det!
Anna fortsätter att träffa alla eleverna en och en för att skanna av inför bokstavs- och läsningsarbetet.

Sv: Just nu läser vi högt ur en bok som heter "Börja skolan". Där är många igenkännande situationer som vi kan prata runt. 
Vi gjorde en liten text om hur första veckan hade varit. Alla fick säga en mening var. Vi har även pratat mycket om alfabetet och att bokstäver är som pusselbitar. Med dom bygger vi ord och meningar.  Vi har arbetat med våra namn och tittat på Livet i bokstavslandet del 2.

Ma: Vi har arbetat med begreppen större och mindre. Stor, större störst. Liten mindre minst. Tränat på att måla rätt sak på ett papper och att ge en instruktion. 

Mu: Alla har haft musik med Hans. 

Engelska: Vi har tränat på att säga Hello, my name is....

I övrigt har vi gått igenom hur vi ska vara i omklädningsrummet på idrotten. Klä av dig/ häng upp dina kläder på krokarna/ klä på dig dina idrottskläder. Det kan man behöva prata om hemma lite, tror jag.


Idag har alla fått en läsläxa med sig hem. Den består av en liten vikbok om Leo. Ett brev med instruktion finns också. Läsläxan är till fredag och man behöver läsa varje dag hemma.

Torsdag den 7/9 är det skolfotografering. Då utgår idrotten.

Ha det bra!

Anna och Camilla

Comments