2G‎ > ‎

Veckobrev vecka 49 Läxa v 50: kapitel 12 i Magiska kulan


Hej alla föräldrar och elever!
Denna vecka är svår för mig att summera eftersom jag själv inte har varit med. På måndag kommer jag igen och då kör vi 10 dagar till!
Därefter är det dags för ett välbehövligt jullov för alla. Eleverna har utvecklats så mycket denna termin och klassen som grupp har gått framåt mycket. Vi har en bit kvar att vandra men det ska vi ju ha! 
Efter jul ska vi arbeta med året och om det är någon som har fått en reklamalmanacka som den på bilden och inte tänker använda den hemma så får den gärna komma till skolan. Ju fler vi har desto bättre. De brukar ligga bland reklamen nu innan jul. 
Jag hoppas att många har möjlighet att komma på julbasaren på onsdag. Se mer under "Info från skolledningen"
Ha de bra i decembermörkret!

mvh Anna och Camilla

vecka 51 Ingen läsläxa denna vecka!

skickad 19 dec. 2017 05:42 av Anna Nordström   [ uppdaterad 19 dec. 2017 05:42 av GJGR Admin ]

Hej alla föräldrar!

Vi är nu inne i sista veckan för höstterminen. Vi arbetar färdigt med diverse saker och avslutar årets projekt. många är lite trötta och färdiga för jullov. Mörkret gör sitt och vi tar det lite lugnt. 

På fredag är det dags för avslutning och som tidigare har meddelats kommer vi att vara i skolan idrottssal. Skoldagen den 22/12 börjar som vanligt kl 8.15. Vi kommer att ha avslutning 9.15. Efter den samlas vi en kort stund i klassrummet och beräknas vara klara 10.15. De elever som inte ska vara på fritids får därefter gå hem. De elever som är kvar på fritids stannar kvar i klassrummet med mig och går sedan och äter tillsammans med fritidshemspersonalen, som tar över för dagen. 

En förälder per elev är välkommen att delta i avslutningen. 

mvh Anna och Camillainfo från vecka 48

skickad 5 dec. 2017 08:46 av Anna Nordström   [ uppdaterad 5 dec. 2017 08:46 av GJGR Admin ]

Läxa vecka 49 Läsläxa i Den magiska kulan: kap 11 Valles verkstad inkl läskort eller skrivuppgift för en del.
Hej! Nu är vi äntligen inne i december! Årets härligaste månad tycker många och även Camilla och jag. Vi har gjort fina adventskalendrar i form av snögubbar. Hoppas att de hänger på bästa platsen där hemma! Nu rusar tiden fram och snart är det jullov.
Varje morgon öppnar vi en ny lucka i vår snäll-kalender. Där finns många små fina uppdrag som får alla att må bra.

Sv: Vi har pratat om frågetecken samt arbetat med bokstaven Dd. Den är inte helt lätt och många förväxlar b och d. 
Vi har varit på Biblioteket och fått en julbok, Skorstensjul, som vi har börjat läsa varje dag. Spännande. Vi lyssnar även på Sveriges radios julkalender Marvinter. (Tack för kalendern som vi fick, Oliver!)

Ma: Vi har pratat om talet sju och kommutativa lagen. 

No: Kroppentemat fortsätter med bl a blod och andning. 

Eng: Vi har lärt oss om snögubben och dennes delar på engelska.

Pga av att jag är sjuk kommer veckobrevet lite sent. Vi påminner om att på torsdag ska vi gå och se en pjäs om Malmö av åk 2 i idrottsalen. Därför blir det ingen idrott för gamma 1. på Fredag ska vi ha Hantverksdag och vi ska tillverka saker som ska säljas på julbazaren den 13/12. Vi hoppas att alla kan komma till skolan på em 15-17 den dagen. 

Mvh Anna och Camilla

Info från vecka 47

skickad 26 nov. 2017 10:10 av Anna Nordström   [ uppdaterad 26 nov. 2017 10:10 av GJGR Admin ]

Läxa vecka 48:  Läsläxa  kap 10 Magiska kulan med tillhörande skrivuppgift eller läskort för en del.
Hej alla föräldrar!
Under veckan som gick delades det ut en lapp om sommarkollo för nästa år. Titta i väskan om du inte har fått det ännu. Anmälan ska lämnas till mig eller skolsköterskan senast 20 januari.

SV: Veckans bokstav var Vv. Enkel och rak och inte så mycket att säga om den. Vi har lyssnat på sagan om Vanten och skrivit listor om vilka djur som flyttade in i den. Det var lite finskrivning och ganska krångligt tyckte några. Vi försöker växla mellan att få skriva lite "hur man vill" och lite mer styrt. Denna lista var mer styrd och man skulle ha ordning på var och hur bokstäverna skulle skrivas. 

MA: Vi har arbetat med talet 6. Delat upp och pratat om var den finns. Det blev en del laborativt.

NO: Kroppstemat flyter på. Vi har pratat om muskler och skelett genom att läsa, skriva och titta på film. 

Mu: Träna gärna på julsångerna som vi ska sjunga på avslutningen. Alla har fått ett papper med sig hem.

Eng: Vi har pratat om kroppdelar på engelska samt sjungit.


Vi bifogar brev från skolledningen, där finns mycket info så kom ihåg och läs!

Höstiga(snart juliga...) hälsningar

Anna och Camilla
vecka 46

skickad 18 nov. 2017 10:19 av Anna Nordström   [ uppdaterad 18 nov. 2017 10:19 av GJGR Admin ]

Läxa vecka 47:     Läsläxa kapitel 9 "Magiska kulan". Några har skrivuppgift, några har läskort, några har bara kap 9. 
                                Matematikpapper skriva siffror. Träna på talen 0-5
            OBS! Denna vecka är läxan till måndag-torsdag eftersom det är studiedag på fredag.

Hej!
Glöm inte bort att det är studiedag på fredag!

SV: vi har tränat på bokstaven Tt, en lite klurig bokstav som många förväxlar med bokstaven Ff. Vi har sorterat bokstäver i Venn-diagram utefter hur de ser ut, raka, krokiga eller både raka och krokiga. 

MA: I matten har vi arbetat med pengar. Lite nytt även för oss lärare nu när vi ha tvåkronor också. Vi har även pratat om räknesagor och arbetat i halvklass med att berätta och skriva på mattespråket. 

NO: Vi har påbörjat vårt nya arbetsområde om kroppen. Vi har tränat på att titta på film och därefter berättat vad vi har lärt oss. Det var väldigt nyttigt! Vi har suttit i bikupor och skrivit alla kroppsdelar vi kan. 

Det blev ingen idrott pga att Therese var sjuk. I stället var vi ute och hade en mattelek. 

Vi har gjort en liten omorganisation av personal i klassen. Fr o m nu kommer Tobias att vara inne hos oss under skoldagen, istället för Therese. Hon har Idrott i alla ettor och tvåor, och det är svårt att få ihop ett bra schema i kombination med Gamma 1. Therese kommer att jobba kvar på fritids som vanligt på em och eleverna träffar henne där.

Jag skulle vilja påminna er om att eleverna i årskurs 1 har skolplikt. Det går inte att sjukanmäla och  vara ledig en dag när det passar. Givetvis ska man vara hemma om man är sjuk. All ledighet ansöks på blankett och lämnas till oss. Vi hoppas på bättre förståelse för detta. 

Veckan avslutades med en toppendag. Fredag är en härlig dag för ettorna. Det är vår dag på multiarenan på nya skolgården, det är lunchdisco med Sacha i musiksalen på lunchen och det är fredagslåten på mellanmålet.  Inte nog med det, vi hade den snabbaste uppställningen innan vi gick till lunchen någonsin. Heja Gamma1! VI är bäst!

Höstiga hälsningar

Anna och Camilla
vecka 45

skickad 10 nov. 2017 06:37 av Anna Nordström   [ uppdaterad 10 nov. 2017 06:37 av GJGR Admin ]

Nästa veckas läxa(delas ut på måndag): Läsläxa i Magiska kulan kapitel 8. Några har skrivuppgift till. Några ha ordkort att lästräna på.
Hej!
Veckan började med att vi invigde vårt nya klassrum Hjärnkontoret. Det fanns en låda med en maskot och ett brev. Vi fick också nya regler och smartsaft som vi smakade och fick superkraft av. Hjärkontorets maskot kommer nog att vilja följa med hem tror vi. Då får han lära sig nya saker. Se bifogat brev. Vi har även ändrat om i klassrummet och hoppas att det ska vara till belåtenhet för alla. 

SV: vi har tränat på bokstaven Ii och arbetat ganska mycket i arbetsboken till den magiska kulan. Några har fått en skrivläxa till sin läsläxa. VI har läst faktatexter om igelkotten och svalan.

MA: Vi har pratat om tallinjen och hur man kan använda den när man räknar. Vi har introducerat subtraktion och tränat lite på det i boken. VI har även arbetat med Pentamino. Det är en slags klurigt pussel.

NO: Vi har avslutat vårt tema om hösten genom att läsa lite i NO-boken samt diskuterat frågor om hösten i smågrupper, sk bikupor. Det gick bra!

Vi har även introducerat Ipad och några spel på dem. Vi kommer att arbeta lite med dem när det finns tillgång och möjlighet. 

Vi bifogar ett brev från Therese angående idrotten.

Ha en bra helg!

Höstiga hälsningar Anna och Camilla

v 43

skickad 27 okt. 2017 04:50 av Anna Nordström   [ uppdaterad 27 okt. 2017 04:50 av GJGR Admin ]

Veckans läsläxa var en vikbok med spöktema.
Hej!
Arbetsron och förflyttningsron ökar! Vi ser en förbättring och det gör oss så glada! Även matsalen börjar gå bättre. Numera går vi dit i två grupper och det bidrar till att det blir lugnare. Lite omplaceringar gjorde också susen. Nu laddar vi om och jobbar vidare mot fler förbättringar. 
Efter novemberlovet kommer vi att ändra om i klassrummet och vi har lite nya tankar om hur vi ska arbeta. Vi hoppas att de ska inspirera även eleverna. 

Under veckan har vi arbetat  med kompistema.Vi har utgått från vad jag själv är bra på och fortsatt tänka på vad vi är bra på tillsamman. På vår dörr sitter kompisluvor(Bamses luva) med bra tips om hur man kan vara en bra kompis.  I tisdags arbetade vi tillsammans med våra faddrar i Gamma 4. Vi arbetade med FN, barnkonventionen och likabehandling. Vad innebär trygghet var en fråga. Eleverna arbetade mycket fint tillsammans och vi ser fram emot fler tillfällen att träffas.

Vi har inte haft någon veckans bokstav eller arbetat i magiska kulan elelr matteboken denna vecka pga kompistema. 

I torsdags var vi på återskapa på Stapeln. Det var väldigt inspirerande och alla var mycket kreativa. Eleverna uppförde sig galant och vi är så stolta över dom! Bussresan och besöket gick jättebra!

Idag har vi avslutat veckan med en spökdag. Många var utklädda och stämningen har varit på topp! Vi har läst spöktexter, haft spökmusik, lärt om lite mer fakta om Halloween samt haft monsterjakt och tränat på att beskriva ett monster. 

Nu är alla värda ett långt och härlig skollov!

Vi bifogar skolledningens månadsbrev.


Höstiga hälsningar Anna och Camilla
Viktiga datum:

V 44 skollov

v 41

skickad 13 okt. 2017 04:54 av Anna Nordström   [ uppdaterad 13 okt. 2017 04:54 av GJGR Admin ]

Läxor nästa vecka: kap 6 i Den magiska kulan. Träna hemma till fredag.
Hej!
Dessvärre hade förra veckans veckobrev fastnat i cyberspace. Detta upptäckte jag nu så du får läsa två veckors info nu inställt. Ber om ursäkt....

Lugna mornar går bättre upplever vi. Det blir en stund till eftertanke och ro. Vi hoppas att det ska fortsätta så. 


Sv: Vi har läst den magiska kulan och nu kommit till kapitel 5. Idag när eleverna läste för mig upplevde jag att det faktisk har gått framåt för många med läsningen. Läxan tas på allvar och de tränar flera gånger än tidigare. Det känns som rutinen har satt sig! Bra! Veckans bokstav var Ee och Majasången var om eken. Det passade bra in i hösttemat.
Nu har alla kamratbedömt alfabetet. Nyttig! Om man inte är så säker på alfabetet så har man det i läxa nästa vecka. Vi tränar på att rabbla det i "fyr-takt" ABCD-EFGH-IJKL-MNOP-QRST-UVWX-YZÅÄÖ. Öva gärna hemma!

Ma: Vi har arbetat med lite kluriga uppgifter och en del har upplevt dem som svåra. Nästa vecka repeterar vi detta igen.  Vi har tränat på siffran 5. Just nu handlar det om att dela upp talen mellan 0 och 5 på olika sätt. 

NO: Vi har pratat om faktatexter om djur och träd. Vi har läst och skrivit egna texter om hösten samt gjort ett höstträd. De hänger i korridoren tillsammans med löv-rävarna. Vi har tittat på en film och reflekterat över vilka ord och begrepp som fanns med i den.


Idrott: Denna vecka var det idrott som vanligt. Nästa vecka utgår idrotten.


Ha en härlig hösthelg!

Hälsningar Anna och Camilla
Viktiga datum:

tis 17/10 
Studiedag i skolan. Fritids öppet som vanligt

tis 24/10 
Vi firar FN-dagen

to 26/10 
Gamma 1 ska på "skapande skola" i Västra Hamnen. Vi åker buss dit och hem på fm. 

fre 27/10 
Vi har utklädningsdag i åk 1. Man får klä ut sig om man vill. Inga masker eller saker man håller i handen. Det behöver inte vara något "Halloween"-aktigt utan vad som helst går bra OM MAN VILL!
Vi har vanlig skoldag med musik och andra ämnen. 

V 44 skollov

v40

skickad 13 okt. 2017 04:26 av Anna Nordström   [ uppdaterad 13 okt. 2017 04:26 av GJGR Admin ]

Läxor nästa vecka: kap 5 i Den magiska kulan. Träna hemma till fredag.
Hej!

Vi arbetar fortfarande mycket på arbetsro. Denna vecka har vi börjat dagen med en stund yoga-musik och lugn start. Det har hjälp en hel del. Vi uppmanar er ändå till samtal hemma hur man bidrar till att allt blir lugn och behagligt. Många har svårt att se sin egen roll i sitt lärande. Hur lär jag mig? När det gäller placeringen som eleverna valt är vi inte riktigt överens. Det blir inte mer arbetsro så vi får se hur vi ska ha det i framtiden. Så småningom hittar vi säkert rätt.   

Röris-ABC har varit roligt. Nästa vecka ska eleverna själva få gå ut och göra ord. Denna vecka har vi tränat tillsammans. 

Sv: Vi har läst den magiska kulan och nu kommit till kapitel 4. Veckans bokstav var Ll och Majasången var om lavendel, vilket många barn kände till. Några har haft kamratbedömning av alfabetet. Resten får bedöma varandra nästa vecka. Vi har skrivit en saga om en räv. Det var inte helt lätt och många fick klura rejält för att få rätt på bokstävernas form och storlek. Sagan är inte klar ännu så vi fortsätter nästa vecka. 

Ma: Veckans matteord har varit addition. Vi har tränat på siffrorna 3 och 4.

NO: Vi har fortsatt med vårt tema om hösten. Det har bl a  blivit en bilduppgift med löv som sitter i korridoren. Vi har tittat ut ett klassträd som vi ska följa under året. Vi har även varit på en promenad och letat efter olika träd. 
Se bifogad LPP om hösten.

Idrott: Therese var på kurs så idrotten utgick.


Ha en härlig hösthelg!

Hälsningar Anna och Camilla

v 39

skickad 28 sep. 2017 13:05 av Anna Nordström   [ uppdaterad 28 sep. 2017 13:05 av GJGR Admin ]

Läxor nästa vecka: kap 4 i Den magiska kulan. Träna hemma till fredag.
Hej!

Veckan som gick var lite kortare pga studiedagen i onsdags. Vi började veckan med att dela ut guldmedaljer som avslutning på vårt trafiktema. Nu hoppas vi att era barn kan gå ordentligt över gatan! Alla har visat oss under skoltid och därför visat att de är "Gatsmarta". 
Vi tränar mycket på arbetsro just nu. Det är ganska stökigt emellanåt och det är svårt att komma till ro. Ni får gärna prata med ert barn hemma om detta. Eleverna har själva valt att sitta två och två för att arbetsron ska bli bättre. Vi får se hur det utvecklas. Särskilt när vi bryter upp och gör något annat så blir det stökigt. 

Vi lägger in många rörelsepauser mitt i lektionerna. Idag har vi introducerat RÖRIS-ABC. Det är ett alfabet som ska sitta i korridoren. Till varje bokstav hör en rörelse. Du får ett ord som du ska gå ut och röra dig till i korridoren. Vi hoppas att det kan bli en hjälp! Roligt är det iallafall : )

Sv: Vi har läst den magiska kulan och nu kommit till kapitel 3. Veckans bokstav var Rr och Majasången var om Rönn, vilket passade utmärkt till vårt hösttema. Vi har pratat lite om vokaler och konsonanter och rövarspråket. Vi har tränat på att rabbla alfabetet.

Ma: Fokus har legat på "är lika med", större än och mindre än. Det är mycket fin-motorikträning i matteboken just nu. Träna på att skriva tecknen på rätt sätt.

NO: Vi har börjat med vårt tema om hösten. Det började med en tankekarta om vad vi redan vet! Vi har läst och ritat vikböcker om hösten.

Idrott: Therese var sjuk och vi hade RÖRIS-ABC i klassrummet istället. 


Ha en härlig hösthelg!

Hälsningar Anna och Camilla


v 38

skickad 22 sep. 2017 04:42 av Anna Nordström   [ uppdaterad 26 sep. 2017 04:42 av GJGR Admin ]

Läxor: läsläxa kapitel 3 Den magiska kulan. Träna hemma till fredag. Träna även på alfabetet denna vecka. Rabbla rabbla rabbla!
Hej!
Måndagens skoljogg gick väldigt bra! Vi sprang 73 varv tillsammans. Varje varv är 1700 meter. Nästa vecka ska vi räkna ut hur lång vi sprang tillsammans.

Tack för ett trevligt föräldramöte. Ni som inte var där har fått hem de papper som delades ut. Vi skrev en telefonlista som hänger utanför klassrummet. Om fler vill vara med på den listan går det bra att skriva in sitt nummer under veckan. Jag kopierar den nästa fredag och skickar hem. 


Sv: Vi har läst kap 2 i den magiska kulan samt arbetat i arbetsboken med Ss. Idag fredag har alla läst för mig och det gick bra. Vi följer samma rutiner varje vecka. Läxan delas alltid ut på måndagar efter genomgång i skolan. Vi har tränat på att säga meningar till bilder och lägga ut en kloss för varje ord. Inte helt lätt! Hur många klossar är trägubbe? En, två eller t om tre? Det blev många bra diskussioner.

Ma: Vi har pratat om matteorden fler och färre och lika många.

Mu: Hans var sjuk och vi hade ingen musik. 

Engelska: Ingen engelska denna vecka pga "Hälsodagen"

Bild: Therese har arbetat med höstlöv i papper med eleverna.

Idrott: Therese har haft idrott och denna vecka var salen full av många redskap.

So/No: Vi har avslutat vårt trafiktema genom att alla har fått rita vad dom har lärt sig. Nästa vecka kanske det delas ut medaljer till alla!Ha en riktig trevlig helg!

Anna och Camilla

1-10 of 15